Cu siguranță, nu mulți sunt cei care ar refuza o porție de salată de icre. Deși o putem găsi și pe rafturile supermarketurilor, salata de icre este mult mai gustoasă dacă o faci chiar tu acasă. Printre ingredientele folosite la prepararea unei astfel de salate se numără și grișul. Dar cât griș se pune la salata de icre? Iată câteva trucuri și sfaturi utile pentru un preparat delicios.
Dacă vrei să faci o salată de icre demnă de un adevărat maestru în arta culinară, trebuie să ai în vedere câteva aspecte foarte importante. Dacă ții cont de sfaturile prezentate în rândurile următoare, salata ta de icre va fi extraordinar de delicioasă și savuroasă.
În general, salata de icre se prepară din icre proaspete, griș, lămâie, ceapă tocată mărunt, apă minerală, sare și piper. Ingredientele pot fi diferite de la o rețetă la alta, însă cele menționate sunt folosite de obicei.
Înainte de a ne apuca de gătit, trebuie să ne asigurăm că icrele de pește sunt proaspete și au un miros plăcut. Dacă sunt separate, asta înseamnă că nu sunt proaspete și că se vor altera rapid.
Dacă vrei ca salata să se lege bine, icrele trebuie să fie la temperatura camerei. Așadar, scoate-le din frigider cu cel puțin 60 de minute înainte de a te apuca de preparat salata. În plus, pentru o textură mai pufoasă, trebuie să mixezi icrele la o viteză medie.
Gospodinele iscusite spun că icrele se amestecă la început fără niciun alt ingredient. În acest fel vei putea observa dacă se leagă singure. Totuși, uneori, icrele de pește sunt prea moi, așa că trebuie să apelezi la unele ingrediente.
Pentru a te asigura că salata nu se taie, fierbe mai întâi o lingură de griș în lapte. Lasă grișul să se răcească complet, apoi adaugă treptat icrele și uleiul în fir subțire, mixând continuu.
Poți, de asemenea, să folosești și o lingură de maioneză consistentă. Zeama de lămâie se pune tot de la începutul mixatului, pentru că astfel scade riscul ca salata să se taie.
În timp ce torni uleiul și amesteci, salata devine din ce în ce mai densă, iar acum este momentul să adăugăm și puțină apă minerală carbogazoasă. Făcând acest lucru, salata va ieși mai aerată și mai pufoasă.