Cât orez se pune la perișoare, de fapt. Multe gospodine greșesc rețeta și nu ies gustoase

Rețetă pentru o ciorbă de perișoare foarte gustoasă
Cât orez se pune la perișoare, de fapt. Multe gospodine greșesc rețeta și nu ies gustoase

Perișoarele sunt un fel de mâncare des pregătit, atât de gospodine acasă, cât și in restaurante. Rețete sunt multe, însă de multe ori ne întrebăm cât orez se pune la perișoare pentru a nu fi nici prea tari, dar nici moi.

Cât orez se pune la perișoare? Secretul unei ciorbe gustoase și sățioase

Nu toate gospodinele reușesc să prepare perișoarele așa încât să fie pufoase și gustoase. Orezul este foarte important în această rețetă, iar cantitatea pusă poate schimba radical gustul perișoarelor. Există chiar și persoane care preferă să facă perișoarele fără orez, însă ele nu sunt deloc pufoase. În timpul fierberii orezul se umflă, iar perișoarele se desfac ușor și devin foarte delicioase.

Așadar, iată cât orez trebuie pus la perișoare: pentru 500 de grame de carne tocată și pun 50 de grame de orez. Dacă cantitatea de carne este dublă, adică un kilograme, se pun 100 de grame de orez și așa mai departe.

Ce tip de orez se folosește la perișoare

Și tipul de orez este foarte important atunci când se pregătesc perișoarele. Pentru acest tip de ciorbă este recomandat orezul cu bob rotund.

Rețetă pentru ciorbă de perișoare:

Ingrediente necesare pentru perișoare: 500 de grame de carne tocată, 50 de grame de orez, un ou, o ceapă mică, sare și pătrunjel.

Ingrediente necesare pentru ciorbă: o ceapă, doi morcovi, un ardei gras roșu, o bucată de țelină, 500 ml de suc de roșii, borș, sare și leuștean.

Cum se prepară: se curăță toate legumele pentru ciorbă și se pun la fiert în apă cu sare. Important: trebuie lăsat totul la foc mic. Până fierb legumele se pregătesc perișoarele. Curăță ceapa și toac-o mărunt sau dă-o pe răzătoare, apoi pune într-un castron mai mare carnea, ceapa, oul, orezul, sarea și pătrunjelul tocat mărunt. Se amestecă foarte bine cu mâna și începe apoi să formezi perișoarele. Ar trebui să fie de mărimea unei nuci. Când legumele au fiert, adaugă perișoarele în ciorbă. Totul este gata atunci când perișoarele se ridică la suprafață. La final oprește focul și adaugă leușteanul, apoi mai lasă totul cu capac pus pentru 10 minute.

Cum se prepară sosul de smântână dacă obișnuiești să faci perișoarele astfel

Se pune o ceapă tocată la călit și se adaugă peste la 50 de ml din zeama de la ciorba de perișoare. Adaugă apoi smântâna. Dacă îți dorești ca sosul să fie mai dens, poți amesteca în compoziție și cu o lingură de făină. Condimentezi după gust cu sare și piper, iar sosul se lasă pe foc până dă în clocot, iar apoi adaugă peste perișoare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *