Cât orez se pune la pilaf ca să iasă gustos. Ce adaugă Jamila la final pentru o aromă unică

Secretul Jamilei pentru un pilaf gustos
Cât orez se pune la pilaf ca să iasă gustos. Ce adaugă Jamila la final pentru o aromă unică

Pilaful este un preparat extrem de gustos, sățios și mulți români îl apreciază. Mai mult, rețeta de pilaf nu necesită foarte mult timp de pregătire, totuși, există câteva secrete care fac mâncarea gustoasă. Celebra Jamilla are un truc numai bun de încercat pentru gospodinele care doresc să facă un pilaf perfect. Iată ce adaugă specialista în bucătărie pentru o aromă unică!

Cum să faci un pilaf gustos, fix ca al Jamilei

Așa cum am precizat și mai sus, pilaful este un preparat extrem de îndrăgit de către români. Acesta are un gust deosebit, se obține rapid şi este aromat, mai ales dacă gospodinele urmează sfatul Jamilei.

Celebra bucătăreasă a dezvăluit pe site-ul său cum se face, de fapt, pilaful de orez. Jamila oferă româncelor câteva sfaturi pentru o mâncare excelentă, de care o să te îndrăgostești pe loc!

Şi ca să nu mai pierdem timpul haide să îți prezentăm rețeta de pilaf a Jamilei. Te vei linge pe degete, iar familia ta îți va aprecia munca pe care ai depus-o în bucătărie.

Citește și Ingredientul secret pe care îl pun turcii în orezul cu lapte. De asta le iese mai gustos și mai aromat!

Jamila
Jamila

Rețeta secretă a Jamilei de pilaf gustos

Ingrediente

  • 500 de ml de supă de pui
  • 400 de g de orez cu bobul rotund
  • patru pulpe de pui superioare
  • patru pulpe de pui inferioare
  • trei su patru linguri de ulei
  • două cepe tocate mărunt
  • două tije de țelină
  • două foi de dafin
  • doi morcovi
  • un ardei gras roșu
  • un ardei gras galben
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel
  • o linguriță de cimbru
  • o lingură de boia dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru început, toate legumele se taie cubulețe. Ulterior, se pune ulei într-o cratiță preîncălzită și se adaugă carnea de pui cu pielea în jos. Se condimentează cu sare și piper. Carnea se ține pe foc circa cinci minute sau până se rumenește pe fiecare parte.

Ulterior, se scoate pe un platou. În aceeași cratiță se pun legumele condimentate cu sare și piper și se lasă să se călească cinci minute, apoi se adaugă orezul și se amestecă bine.

Mai departe, se adaugă supa de pui, foile de dafin, boiaua dulce, cimbrul, o cană de apă și se amestecă, după care se pune carnea de pui și sucul acesteia. Se dă focul la mic și se lasă circa 40 de minute sau până când orezul va fi gata, iar carnea va fi bine gătită. Vezi rețeta completă pe jamilacuisine.ro!

Citește și Cât orez se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine, secretul pentru un gust irezistibil!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *