Cât rezistă chiftelele prăjite în frigider. După câte zile nu mai sunt bune, de fapt

Dacă nu le-ai consumat în acest interval, ar fi mai bine să le arunci

Scris de: Daoud Andra

04 Oct. 2023

Cât rezistă chiftelele prăjite în frigider. După câte zile nu mai sunt bune, de fapt

Chiftelele se numără printre cele mai iubite mâncăruri din bucătăria românească. Se pot face din orice fel de carne tocată, pot fi savurate cu diverse garnituri sau cu sos și se pot păstra la rece, pentru a fi savurate ulterior. Cât rezistă chiftelele prăjite în frigider sau la congelator. După cât timp nu mai sunt proaspete.

Cât timp poți păstra chiftelele prăjite în frigider

Carnea tocată este unul dintre cele mai versatile ingrediente din bucătărie. Indiferent că vorbim despre cea de porc, vită, pasăre sau amestec, aceasta poate fi transformată într-o mulțime de preparate delicioase. Carnea tocată proaspătă poate fi păstrată în frigider, ambalată corespunzător, până la două zile, după care trebuie să fie folosită.

Preparatele din carne tocată rezistă însă mai mult timp la rece. Dacă ai gătit chiftele, de exemplu, cu sau fără sos, le poți păstra la frigider până la patru zile, după ce au fost prăjite. Este de preferat să le consumi în acest interval, iar dacă trece mai mult timp și nu le-ai mâncat, ar trebui să le arunci.

Citește și: Cu ce să amesteci carnea tocată pentru cele mai bune chiftele. Ingredientul de aur care le face mult mai pufoase

Pentru a prelungi prospețimea chiftelelor prăjite, le poți depozita și la congelator. În acest fel, ele pot fi păstrate până la trei luni, după care trebuie să fie consumate. Pentru a dezgheța chiftelele, scoate-le din congelator și lasă-te în frigider peste noapte, astfel încât să ajungă treptat la temperatura dorită.

Ingredientul secret pentru cele mai bune chiftele
Compoziție pentru chiftele

Cea mai simplă rețetă de chiftele

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată (porc, vită sau amestec)
  • 1/2 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ou
  • o felie de pâine
  • sare
  • piper
  • pătrunjel și mărar verde
  • ulei pentru prăjit

Citește și: Cât se țin, de fapt, chiftelele la cuptor ca să nu fie tari și fără gust. Cu ce să le ungi în tavă, e secretul gospodinelor

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă într-un bol cu oul, verdeața tocată mărunt, sare și piper. Se adaugă usturoiul zdrobit și ceapa tocată fin, precum și miezul de la felia de pâine, înmuiat în apă sau în lapte și stors bine.

Se lasă compoziția la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră, după care pot fi prăjite și savurate chiftelele. Se pune o tigaie cu ulei pe foc și se formează chiftele din compoziție, după forma și dimensiunea dorită.

Când uleiul este încins, se adaugă chiftele până se umple tigaia. Se prăjesc timp de câteva minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei. Se pot servi cu piure, cartofi prăjiți, orez, salate, sosuri sau orice altă garnitură vă place.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *