Pe timp de vară, cu temperaturile ridicate și zilele caniculare, o ciorbă răcoritoare este întotdeauna binevenită. Mulți dintre noi preferă să gătească o cantitate mai mare de ciorbă și să o păstreze în frigider pentru a o savura în zilele următoare. Însă, este important să fim conștienți de perioada de timp în care putem consuma această ciorbă fără a ne pune sănătatea în pericol.
Ciorba este un aliment tipic care poate fi păstrat cu ușurință în frigider. Totuși, rețineți că ciorba este un aliment perisabil. Timpul de refrigerare, în siguranță, pentru o ciorbă este de 3-4 zile. După această perioadă, crește riscul dezvoltării bacteriilor și a deteriorării calității alimentului.
Un sfat care poate ajuta la prelungirea timpului de depozitare în condiții de siguranță a ciorbei este să împărțiți ciorba în porții individuale și să le depozitați în recipiente ermetice. Acest lucru va ajuta la menținerea calității supei mai eficient decât păstrarea acesteia într-un singur recipient. De asemenea, este important să vă asigurați că ciorba se răcește rapid înainte de a o depozita. Acest lucru se poate realiza prin plasarea ciorbei într-un castron umplut cu cuburi de gheață. Cuburile se îndepărtează odată ce mâncarea se răcește.
Congelarea ciorbei
O metodă eficientă de păstrare a ciorbei, cu sau fără carne, pe termen de până la 3 luni, este de a o congela. Pentru acest lucru, aveți nevoie de recipiente cu capac ermetic, speciale pentru congelator sau mai puteți folosi pungi cu fermoar pentru congelator, dar există riscul ca ciorba să se verse. Împărțind ciorba în porțiile necesare pentru o singură masă, doar reîncălziți ciorba pe aragaz sau cuptorul cu microunde.
Vezi și 10 alimente care îți dau energie. Ce să mănânci atunci când ești obosit
Vezi și Alimente care te ajută să fii mai productiv la job. Sunt excelente pentru memorie și concentrare