Ouăle fierte și vopsite au fost nelipsite de pe masa de Paște. Majoritatea oamenilor vopsesc mai multe ouă, pe care le ciocnesc și le consumă timp de mai multe zile după Paște. Cât rezistă ouăle fierte la frigider și cum îți dai seama că nu mai sunt bune pentru consum. Când este cazul să le arunci.
Ouăle sunt alimente perisabile, a căror dată de valabilitate depinde de felul în care sunt depozitate. Este important, de asemenea, dacă sunt crude sau gătite, cu sau fără coajă, iar toate aceste detalii contează atunci când vine vorba despre prospețimea lor. În timp ce ouăle crude, depozitate pe raftul frigiderului, la o temperatură de maximum 4 grade, rezistă până la o lună de zile, în cazul ouălor fierte lucrurile stau diferit.
Citește și: Semnul care arată clar că ouăle fierte sunt stricate. Nu le mai consuma sub nicio formă dacă observi asta
Acestea pot fi păstrate la frigider timp de maximum 7 zile, cu condiția să fie în coajă. Dacă sunt sparte sau curățate deja, acestea nu ar trebui să fie ținute la frigider mai mult de 1-2 zile. Este important să respecți acești timpi, deoarece ouăle pot fi foarte periculoase dacă sunt consumate după ce s-au stricat. Ouăle alterate prezintă unele semne evidente, iar dacă le identifici, nu ar trebui sub nicio formă să le mai consumi.
Ouăle fierte care s-au stricat au o coajă cu aspect cretos, iar atunci când sunt curățate, albușul lor este lipicios. Mirosul înțepător este un alt semn evident că ouăle nu mai sunt bune pentru consum și că ar trebui să le arunci.
Citește și: Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. 5 rețete simple, delicioase și rapide
Dacă ai rămas cu multe ouă fierte după ce a trecut Paștele, le poți folosi la diferite rețete, înainte să treacă cele 7 zile de când le-ai pregătit și să nu mai fie bune pentru consum. Poți prepara ouă umplute, o rețetă sățioasă și extrem de gustoasă. Ouăle fierte se curăță și se taie în jumătăți.
Gălbenușurile se amestecă cu pateu și maioneză, până când obții o pastă omogenă. Poți să adaugi verdețuri sau castraveți murați tocați mărunt în compoziție, pentru un gust acrișor. Se umplu jumătățile de ouă cu această pastă și se servesc în aceeași zi sau se păstrează la frigider încă o zi.
Citește și: Cum poți folosi cojile de ouă în grădină. Trucul e uimitor, trebuie să-l știi
Un alt preparat inspirat poate fi o salată de ouă cu ulei și oțet. Tot ce trebuie să faci este să cureți ouăle și să le tai cubulețe, să asezonezi cu sare și piper și să adaugi puțin ulei și puțin oțet peste ele, precum și verdețuri proaspete sau uscate.