Cât rezistă un brad natural în casă. Locul din locuință unde e bine să-l așezi

De regulă, oamenii cumpără bradul natural cu două săptămâni înainte de Crăciun, iar acesta rămâne împodobit
Cât rezistă un brad natural în casă. Locul din locuință unde e bine să-l așezi

Cât rezistă un brad natural în casă, dacă urmați câteva reguli simple pentru îngrijirea lui. În timp ce unii preferă ca bradul de Crăciun să fie artificial, alții vor ca de sărbători să simtă în casă mirosul bradului natural. Pentru ca acesta să reziste mai mult timp, până la începutul anului viitor, este nevoie să apelați la câteva trucuri simple. Iată mai jos tot ce trebuie să știți.

Cât rezistă un brad natural în casă

De regulă, oamenii cumpără bradul natural cu două săptămâni înainte de Crăciun, iar acesta rămâne împădobit, până în jurul datei de 6 ianuarie. Ceea ce înseamnă, că pomul trebuie întreținut, pentru a rezista atâtea săptămâni în casă.

Specialiștii au sfaturi ușor de pus în practică. Iată ce să încercați:

Alegeți soiul potrivit de brad

Tipul de brad pe care îl alegeți este foarte important și face diferența între un pom de Crăciun frumos și rezistent și unul care începe să se scuture după câteva zile. Astfel că, molidul este vândut ca brad de Crăciun, deși este o rudă a bradului. Este frumos și bogat, dar nu rezistă prea bine. Se îngălbenește și se scutură destul de repede.

Cât rezistă un brad natural în casă
Cât rezistă un brad natural în casă. Reciclați bradul

Bradul normandian, numit și brad caucazian, este bogat, rezistent și poate fi împodobit folosind ornamente mari, voluminoase, pentru că are crengi robuste.

O altă opțiune este bradul în ghiveci, care va rămâne verde mult timp și îl puteți planta în grădină la începutul primăverii.

Bradul trebuie să fie proaspăt

Testați rezistența acelor, ridicând bradul în poziția verticală și scuturându-l de câteva ori. Coniferele își schimbă acele tot timpul anului, astfel că acestea trebuie să reziste. Evident că atunci când îl scuturați vor cădea câteva ace, pentru că așa este normal. Acele lucioase, de un verde intens arată de obicei că bradul este unul proaspăt, care va rezista mai mult timp.

Instalați bradul corect

Pentru ca bradul să reziste mai mult timp în casă, acesta trebuie să fie instalat corect. Pentru început, scoate-ți bradul din plasa în care l-ați cumpărat și lăsați crengile să revină la forma inițială, aproximativ 24 de ore. Apoi îl puteți împodobi.

Cumpărați suport de brad cu rezervor de apă, care îți permite să udați bradul și să-l mențineți proaspăt până după sărbători.

Pentru a vă asigura că va primi suficientă apă, decojiți o bucată de câțiva centimetri din zona în care a fost tăiat. În acest fel, tulpina absoarbe mai bine apa. Acest rezervor va fi umplut regulat cu apă. În funcție de cât de cald este în cameră, bradul are nevoie cam de 2 litri de apă pe zi.

Puneți bradul în locul potrivit

Este foarte important și locul în care așezați bradul. Nu îl puneți în apropierea unei surse de căldură. Asta face ca acesta să se usuce mai rapid. Nu aprindeți lumânări în zona în care se află bradul. Se poate usca rapid sau poate crește riscul unui incendiu. Dacă ați ales bradul la ghiveci, trebuie să vă asigurați că pământul este umed și nu ud.

Reciclați bradul

Când vine momentul să renunțați la bradul de Crăciun, puteți face asta într-un mod constructiv. Reciclarea este cea mai bună metodă. Drept urmare, nu ezitați să reciclați!

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *