Fierberea ouălor poate părea o sarcină foarte ușor de făcut. Deși nu trebuie să fii un expert în bucătărie pentru a fierbe ouăle, cu siguranță nu o dată ai fost dezamăgit când le-ai curățat de coajă, te-ai mirat că gălbenușul fie era prea crud, fie prea bine fiert. Pentru a face ouă perfecte, este important să măsurați timpul de gătire. În articolul nostru veți descoperi timpul de fierbere corect a ouălor, în funcție de consistența dorită a gălbenușului.
Pentru a obține ouăle fierte perfect, trebuie să ții cont de două variabile importante: dimensiunea ouălor și cât de tari sau moi dorești să fie gălbenușul. Pentru acest lucru, urmează timpii de fierbere, astfel:
Dacă vrei să prepari ouă poșate, iată ce trebuie să faci:
Pentru ca ouăle să se decojească ușor, sunt două variante: fie pui o linguriță de sare în apa de fierbere, fie pui ouăle fierte, fierbinți într-un vas cu apă foarte rece, eventual cu cuburi de gheață.
Ouăle fierte sunt o alegere populară pentru aperitive, salate și gustări rapide. Dar cât timp le putem păstra în siguranță în frigider? Ouăle fierte, cu coaja intactă, pot fi păstrate în frigider timp de aproximativ o săptămână. Cu toate acestea, dacă le-ați decojit deja, ar fi bine să le consumați în termen de 1-2 zile, păstrate în frigider. Ouăle fierte nu se păstrează la temperatura camerei mai mult de două ore.
Vezi și De ce să fierbi ouăle în apă minerală. Metoda genială pe care o vei folosi mereu