Cât se fierbe compotul de mere. Pe tot parcursul anului, merele proaspete sunt un deliciu sănătos și gustos. Dar ce faci atunci când ai o cantitate mai mare de mere și nu vrei să le lași să se strice? Prepararea unui delicios compot de mere este soluția perfectă! Această băutură răcoritoare, dulce și plină de arome poate fi savurată în timpul verii sau chiar în orice altă perioadă a anului. Află cât timp trebuie să fierbi compotul de mere și câteva trucuri pentru a-l face cu adevărat delicios.
Prepararea compotului de mere începe cu ingrediente simple și naturale. Merele coapte, dulci, zahărul ( opțional), uneori completat cu scorțișoară, lămâie sau alte condimente aromate, alcătuiesc baza acestui delicios preparat. Alegerea unor mere coapte și dulci este esențială pentru un rezultat savuros, în acest caz nu este nevoie de îndulcire suplimentară cu zahăr.
Pentru a obține un compot delicios, este esențial să alegi mere coapte, suculente și aromate. Poți folosi o singură varietate de mere sau le poți combina pentru a obține un amestec diversificat de arome. Dacă merele sunt dulci nu este nevoie să adaugi zahăr sau alți îndulcitori.
Ingrediente
Cum se prepară:
Vezi și Cum faci gem de prune ca la bunica. Secretul pentru un rezultat delicios. Cât zahăr se pune, de fapt
Pune merele tăiate în siropul preparat și lasă-le să fiarbă la foc mediu, până când devin moi, dar în același timp să-și păstreze forma. Durata necesară de fierbere poate varia între 10 și 15 de minute, în funcție de mărimea bucăților de mere și de cât de moi vrei să fie acestea.
După ce merele s-au înmuiat, oprește focul și lasă compotul să se răcească la temperatura camerei. Apoi transferă-l într-un recipient cu capac și lasă-l să se răcească complet în frigider. Compotul de mere poate fi servit atât rece, cât și cald, în funcție de preferințe.