Cât se fierbe compotul de mere. Așa se va păstra foarte bine chiar și câțiva ani. Ce să-i adaugi pentru un gust unic

Rețetă simplă și delicioasă de mere

Scris de: Oana Matei

24 Aug. 2023

Cât se fierbe compotul de mere. Așa se va păstra foarte bine chiar și câțiva ani. Ce să-i adaugi pentru un gust unic

Cât se fierbe compotul de mere. Pe tot parcursul anului, merele proaspete sunt un deliciu sănătos și gustos. Dar ce faci atunci când ai o cantitate mai mare de mere și nu vrei să le lași să se strice? Prepararea unui delicios compot de mere este soluția perfectă! Această băutură răcoritoare, dulce și plină de arome poate fi savurată în timpul verii sau chiar în orice altă perioadă a anului. Află cât timp trebuie să fierbi compotul de mere și câteva trucuri pentru a-l face cu adevărat delicios.

Cum se prepară un compot de mere proaspăt și aromat

Prepararea compotului de mere începe cu ingrediente simple și naturale. Merele coapte, dulci, zahărul ( opțional), uneori completat cu scorțișoară, lămâie sau alte condimente aromate, alcătuiesc baza acestui delicios preparat. Alegerea unor mere coapte și dulci este esențială pentru un rezultat savuros, în acest caz nu este nevoie de îndulcire suplimentară cu zahăr.

Compot de mere, dulce și aromat, simplu și rapid

Pentru a obține un compot delicios, este esențial să alegi mere coapte, suculente și aromate. Poți folosi o singură varietate de mere sau le poți combina pentru a obține un amestec diversificat de arome. Dacă merele sunt dulci nu este nevoie să adaugi zahăr sau alți îndulcitori.

Ingrediente

  • 500 grame de mere curățate de sâmburi și cotor (poți lăsa coaja)
  • 50 grame zahăr (opțional)
  • 200-300 mililitri apă
  • extract de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
  • condimente: cuișoare, scorțișoară (după preferințe)
  • 2-3 felii de lămâie sau portocală (opțional)

Cum se prepară:

  • Începe prin spălarea bine a merelor sub apă rece pentru a îndepărta orice urme de murdărie sau pesticide. După aceea, curăță-le de coajă (opțional) și îndepărtează cotorul și semințele.
  • Taie merele în bucăți de dimensiuni aproximativ egale. Poți alege să le tai în sferturi sau felii, în funcție de preferințele tale.
  • Într-un vas adânc, amestecă apă și zahăr în proporții egale (de exemplu, 1 cană de apă la 1 cană de zahăr). Poți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de gustul personal, mai mult sau mai puțin dulce.
  • Poți îmbogăți aromele compotului de mere prin adăugarea unor condimente precum scorțișoară, cuișoare, felii de citrice sau vanilie. Aceste condimente vor da compotului o notă exotică și plină de arome.

Vezi și Cum faci gem de prune ca la bunica. Secretul pentru un rezultat delicios. Cât zahăr se pune, de fapt

Cât timp fierbe compotul de mere

Pune merele tăiate în siropul preparat și lasă-le să fiarbă la foc mediu, până când devin moi, dar în același timp să-și păstreze forma. Durata necesară de fierbere poate varia între 10 și 15 de minute, în funcție de mărimea bucăților de mere și de cât de moi vrei să fie acestea.

După ce merele s-au înmuiat, oprește focul și lasă compotul să se răcească la temperatura camerei. Apoi transferă-l într-un recipient cu capac și lasă-l să se răcească complet în frigider. Compotul de mere poate fi servit atât rece, cât și cald, în funcție de preferințe.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *