Cât se lasă, de fapt, peștele la cuptor în folie de aluminiu. Timpul corect de gătire

Așa va ieși delicios
Cât se lasă, de fapt, peștele la cuptor în folie de aluminiu. Timpul corect de gătire

Nu mai știi ce să gătești? Ei bine, atunci noi venim cu o idee genială pentru tine. Îți recomandăm peștele învelit în folie de aluminiu. Acest preparat este extrem de gustos, sănătos și unde mai pui că nici nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. Află, din rândurile de mai jos, cât se lasă, de fapt, peștele la cuptor în folie de aluminiu.

Rețeta de pește învelit în folie de aluminiu

Nu mai știi ce să mănânci? Ai rămas în pană de idei? Ei bine, încearcă acum să prepari un pește învelit în folie de aluminiu. Acesta nu numai că este extrem de gustos și se pregătește foarte simplu, ci este și super-sănătos.

Peștele vine cu o mulțime de beneficii asupra organismului uman. Acesta conține numeroși acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, proteine și vitamine: A, B12, D și E. De asemenea, peștele conține și minerale, precum potasiu, fier, iod, fosfor și seleniu.

Acestea fiind spus, hai să vedem rețeta de pește învelit în folie de aluminiu mai jos. Iată cât se lasă, de fapt, peștele la cuptor în folie de aluminiu.

Ingrediente 

  • un kg de pește alb
  • o ceapă
  • unu sau doi căței de usturoi
  • cimbru
  • pătrunjel
  • țelină
  • mărar
  • două linguri de ulei
  • o lingură de unt
  • o lămâie
  • o lingură de paprica
  • sare
  • piper

Citește și Ce să pui peste cartofii noi, înainte de a-i băga la cuptor, pentru un gust aparte. Așa ies crocanți la exterior și moi la interior!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se încălzește cuptorul. Ulterior, se toacă mărunt toate ierburile aromatice (cimbrul, pătrunjelul, țelina sau mărarul), apoi se amestecă cu uleiul, cu zema și coaja de lămâie, cu untul, dar și cu sarea și piperul.

Mai departe, se umple burta peștelui cu acest mixt aromatic. În continuare, se pune fiecare bucată de pește în câte un pătrat de folie de aluminiu. Înainte însă, pe aceasta, se întinde putin unt, câteva felii de ceapă, usturoi, zeamă de lămâie, paprica, sare și piper.

Acum, se închide folia de aluminiu și se dă peștele la cuptorul încins pentru aproximativ o jumătate de oră. După ce s-au scurs 15 minute, se scoate tava și se înțeapă folia de aluminiu cu ajutorul unei scobitori, apoi se lasă în continuare la cuptor.

Citește și Ingredientul pe care să-l presari peste cărbuni, chiar înainte de a așeza carnea pe grătar. Așa va ieși friptura suculentă și delicioasă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *