Nu mai știi ce să gătești? Ei bine, atunci noi venim cu o idee genială pentru tine. Îți recomandăm peștele învelit în folie de aluminiu. Acest preparat este extrem de gustos, sănătos și unde mai pui că nici nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. Află, din rândurile de mai jos, cât se lasă, de fapt, peștele la cuptor în folie de aluminiu.
Nu mai știi ce să mănânci? Ai rămas în pană de idei? Ei bine, încearcă acum să prepari un pește învelit în folie de aluminiu. Acesta nu numai că este extrem de gustos și se pregătește foarte simplu, ci este și super-sănătos.
Peștele vine cu o mulțime de beneficii asupra organismului uman. Acesta conține numeroși acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, proteine și vitamine: A, B12, D și E. De asemenea, peștele conține și minerale, precum potasiu, fier, iod, fosfor și seleniu.
Acestea fiind spus, hai să vedem rețeta de pește învelit în folie de aluminiu mai jos. Iată cât se lasă, de fapt, peștele la cuptor în folie de aluminiu.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi de toate, se încălzește cuptorul. Ulterior, se toacă mărunt toate ierburile aromatice (cimbrul, pătrunjelul, țelina sau mărarul), apoi se amestecă cu uleiul, cu zema și coaja de lămâie, cu untul, dar și cu sarea și piperul.
Mai departe, se umple burta peștelui cu acest mixt aromatic. În continuare, se pune fiecare bucată de pește în câte un pătrat de folie de aluminiu. Înainte însă, pe aceasta, se întinde putin unt, câteva felii de ceapă, usturoi, zeamă de lămâie, paprica, sare și piper.
Acum, se închide folia de aluminiu și se dă peștele la cuptorul încins pentru aproximativ o jumătate de oră. După ce s-au scurs 15 minute, se scoate tava și se înțeapă folia de aluminiu cu ajutorul unei scobitori, apoi se lasă în continuare la cuptor.