Cât se mai dă la nuntă în 2022. Suma pe care trebuie să o pui în plic

Darul de nuntă se calculează în funcție de gradul de rudenie, de obicei.
Cât se mai dă la nuntă în 2022. Suma pe care trebuie să o pui în plic

Cât se mai dă la nuntă în 2022. După doi ani de pandemie în care evenimentele s-au tot amânat sau anulat, de câteva luni, cuplurile își pot organiza nunta mult visată fara a mai fi condiționate de vreo restricție. Astfel, calendarul sălilor de evenimente sunt pline până spre sfârșitul anului, iar în cazul în care nu ai mai participat demult la o nuntă și va trebui să o faci, îți vom spune cât trebuie să pui în plic.

Cât se mai dă la nuntă în 2022. Ce sume trebuie să pui în plic

Nunta este unul dintre cele mai fericite și speciale momente din viața unui cuplu. Organizatea ei începe cu mult timp înainte, de regulă cu un an sau chiar doi. Îndrăgostiții pornesc de la alegerea localului, meniurilor pentru invitați, formației care va cânta la eveniment, fotografului și videografului și nu în ultimul rând a rochiei de mireasă și costumului de mire. Însă pe lângă aceste aspecte, mai sunt și alte detalii care trebuie stabilite, pentru ca evenimentul să iasă așa cum mirii visează.

Pentru a scăpa de o parte din stres, cuplurile pot apela și la firme specializate în organizarea unor astfel de evenimente. În schimbul acestor servicii, mirii vor trebui să scoată bani în plus din buzunar.

Darul de nuntă se calculează în funcție gradul de rudenie

De regulă, în stabilirea darului la nunți se ține cont relația pe care o aveți cu mirii. Părinții, nașii, rudele și prietenii apropiați vor lăsa mult mai mult decât un invitat obișnuit. De obicei, nașii vor pune în plic un dar de minim 300 de euro (1.5500 de lei) de persoană. Părinții oferă un dar chiar mai consistent de atât, în funcție de situația lor financiară.

Şi rudele sau prietenii apropiați dau ceva mai mulţi bani decât un invitat obişnuit, undeva la 600-700 de lei de persoană. Bineînțeles că dacă vei merge cu partener/ parteneră, suma se va dubla.

Cât lasă în plic invitații obișnuiți

În cazul care mergi la un astfel de eveniment în calitate de invitat obișnuit, atunci vei ține cont de prețul meniului. Dacă nu știi care este acesta, pentru a-ți putea face calculele poți întreba direct ospătarul care te servește la masă. De regulă, ei sunt informați cu privire la prețul maniurilor. În funcție de costul meniului, vei pune în plic dublul acestuia. Astfel, dacă meniul i-a costat pe miri 300 de lei, darul tău va fi de 600 de lei. Însă nu este un lucru bătut în cuie. De regulă, în stabilirea darului oferit mirilor se ține cont și de alte aspecte precum atmosfera de la eveniment sau cât de gustoasă a fost mâncarea.

Dacă sunteţi invitat la o nuntă de lux, înseamnă că mirii apreciază mai mult prezenţa dumneavoastră decât suma pe care o lăsaţi în plic.

Cât oferă invitații din alte localități

Mai sunt și cazurile în care nuntașii vin din afara localității în care are loc evenimentul și trebuie să fie cazați. Aici putem luăm în considerare două variante: dacă mirii asigură cazarea nuntașilor veniți de departe; dacă mirii nu asigură cazare acestora.

În primul caz, meseanul va plusa peste dublul meniului cu cât consideră de cuviință. În cazul celei de-a doua variante, invitatul nu va depăși dublul costului meniului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *