Cât se țin la cuptor ardeii umpluți de post. Trucul lui Florin Dumitrescu pentru un gust desăvârșit

Cum să prepari cei mai buni ardei umpluți de post, după rețeta lui Florin Dumitrescu
Cât se țin la cuptor ardeii umpluți de post. Trucul lui Florin Dumitrescu pentru un gust desăvârșit

Pentru că suntem în plin post al Crăciunului, vă propunem o rețetă delicioasă de ardei umpluți de post a la Florin Dumitrescu. Preparatul este foarte gustos și se face foarte ușor. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, dar și de un truc pe care să-l pui în aplicare. Iată cât se țin, de fapt, la cuptor ardeii umpluți de post. Fostul jurat de la Chefi la cuțite a dezvăluit secretul său!

Secretul lui chef Florin Dumitrescu pentru cei mai buni ardei umpluți de post

Suntem în plin post al Crăciunului și nu știi ce să mai gătești? Ei bine, noi avem o recomandare pentru tine. Îți propunem ardeii  umpluți de post. Cu siguranță, nu există gurmand care să nu aprecieze acest preparat delicios.

Făcuți în acest mod, ardeii umpluți de post se prepară foarte repede, iar rezultatul este unul extrem de delicios, chiar dacă în compozție nu se regăsește carnea. Garantat, toți cei care îi vor gusta vor fi impresionați. Iată cum se prepară cei mai buni ardei umpluți de post.

Rețeta de ardei umpluți de post a lui chef Florin Dumitrescu

Ingrediente

  • orez
  • ardei gras
  • usturoi
  • ceapă
  • morcov
  • ciuperci curățate
  • zucchini
  •  roșii
  • ulei de măsline

Citește și Ardei umpluți cu brânză și ingrediente secrete. Rețetă delicioasă fără foc, ceva mai bun nu ai mâncat!

Mod de preparare

Potrivit lui chef Florin Dumitrescu, ”este foarte important ca orezul să stea peste noapte în apă, dar dacă nu se poate, trebuie spălat în câteva ape, să se elimine toxinele din el. Orezul vine din siloz.”

Acum, toate legumele se taie în formă de cubulețe și se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei de măsline. Ulterior, se adaugă și ciupercile, apoi orezul. Deasupra se toarnă și puțină apă.

După ce au fiert un pic, se oprește focul și se adaugă dovlecelul verde tăiat. Astfel, se obține o compoziție cu care se umplu ardeii. Mai departe, desupra ardeilor se pune câte o felie de roșie tăiată și capacul de la ardei.

Se pun ardeii în tavă și peste ei se toarnă sosul de roșii în care vor fierbe. Acum, se introduce tava la cuptor pentru circa 60 de minute, la o temperatură de 170 de grade Celsius.

Citește și Ardei umpluți de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
4 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *