Cât se țin legumele la cuptor, de fapt. Timpul corect pentru o culoare aurie și textură crocantă

Cât se țin legumele la cuptor, de fapt. Timpul corect pentru o culoare aurie și textură crocantă

Legumele la cuptor capătă o aromă ușor caramelizată, o culoare aurie minunată și o textură crocantă delicioasă, așa că trebuie să înveți cum să le pregătești într-un mod corespunzător. Cu toate acestea, pentru a reuși să gătiți legumele la cuptor și să vă bucurați de savoarea acestora trebuie să cunoașteți timpii de gătire potriviți pentru fiecare tip de legume, iar noi vă vom ajuta cu acest lucru astăzi.

Cât se țin legumele la cuptor

Gătirea legumelor la cuptor este o modalitate minunată de a le transforma în preparate delicioase, pline de arome și texturi bogate. Prin expunerea lor la căldura uniformă a cuptorului, legumele capătă o dulceață naturală și o culoare uimitoare, adesea cu o ușoară notă caramelizată, care le face deosebit de apetisante. În plus, procesul de coacere poate aduce în evidență aromele naturale ale legumelor, făcându-le mai atrăgătoare pentru toți membrii familiei.

Însă, pentru a obține cele mai bune rezultate, este esențial să știți cât timp trebuie să țineți legumele la cuptor, deoarece un timp de gătire corect vă va asigura că legumele sunt gătite perfect, nici prea moi, nici prea crocante.

Citește și: Rulouri pufoase cu șuncă și cașcaval, cel mai gustos aperitiv. Prepararea lor la cuptor este floare la ureche

Iată timpul ideal în care poți să le pregătești

  • Fasole verde: 10 minute
  • Sparanghel: 12 – 15 minute
  • Dovleac: 15 – 20 de minute
  • Broccoli: 20 – 25 de minute
  • Dovleac: 20 – 25 de minute
  • Pătrunjel: 20 – 25 de minute

Vezi și: Ingredientul secret pe care să-l pui peste cartofi înainte de a-i băga la cuptor. Efectul e fabulos

  • Conopidă: 25 – 30 de minute
  • Morcovi: 25 – 30 de minute
  • Ceapă albă și roșie: 25 până la 30 de minute
  • Cartofi dulci: 30 până la 35 de minute
  • Cartofi: 30 până la 35 de minute
  • Varză de Bruxelles: 30 până la 35 de minute

La ce temperatură trebuie să setați cuptorul

Deși fiecare legumă are teoretic o temperatură de gătire specifică, în practică, este mult mai simplu să alegeți o temperatură constantă pentru a găti mai multe tipuri de legume în același timp. Astfel, trebuie să preîncălziți cuptorul la 220°C, iar apoi, să curățați și să tăiați legumele în bucăți sau fâșii de aceeași mărime.

Le stropiți cu ulei de măsline și le asezonați cu sare, piper și orice condiment care vă este pe plac.

Te poate interesa și: La ce temperatură se coc vinetele la cuptor. Multe persoane procedează greșit

După, răspândiți legumele într-un singur strat pe o tavă de copt, iar dacă aveți legume care necesită timpuri de gătire diferite, începeți cu cele care se gătesc mai lent și adăugați-le pe cele care se gătesc mai repede câteva minute mai târziu.

Acest proces de a găti legumele la cuptor este destul de simplu și vă va permite să vă bucurați de gustul și nutrienții unei gustări crocante și sănătoase, care nu vă afectează silueta pe termen lung indiferent de cantitate consumată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *