Supa de pui cu găluște este una dintre cele mai delicioase supe din lume. Aromată, savuroasă este iubită și de cei mari, cât și de cei mici. Supa de pui cu găluște este supa ideală pentru mesele de prânz, din weekend, cu familia. Deși pare ușor de preparat, supa de pui cu găluște are câteva secrete pentru a ieși cu adevărat delicioasă. Uneori găluștele ies tari, cauciucate, deși ele ar trebui să aibă textura moale și pufoasă.
Care este secretul găluștelor pufoase?
În articolul de astăzi vă arătăm câteva trucuri pentru a face găluște de griș moi, care se topesc în gură.
Pentru ca găluștele de griș să iasă pufoase, sunt câteva ponturi de care să ții cont când le prepari:
- în primul rând, pentru prepararea găluștelor de griș se folosesc doar ouă și griș. Nu este nevoie de bicarbonat de sodiu, praf de copt sau alți agenți de afânare.
- dacă nu ai prea multă experiență în bucătărie, pentru început este bine să cântărești ingredientele.
- cantitatea de ouă ( fără coajă) trebuie să fie egală cu cantitatea de griș. Dacă se pune mai mult griș, găluștele vor ieși tari, dacă se pune prea puțin, găluștele se vor dezintegra în supă.
- compoziția de griș, după omogenizare, în prima fază va fi un pic moale, spre lichidă. Din acest motiv, compoziția se lasă deoparte timp de 10-15 minute, pentru ca grișul să absoarbă lichidul din ouă.
- Găluștele se pun în supă spre sfârșitul preparării, după ce carnea și legumele au fiert.
- Pentru a obține găluște pufoase și moi, după ce s-au ridicat la suprafața supei, se toarnă apă rece peste găluște.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Vezi și Ce să pui în loc de griș la aluatul găluștelor. Așa vor ieși ieși mereu pufoase și fragede. Nu vei mai da greș
Supa de pui cu găluște de griș
Ingrediente
- o jumătate de pui sau aripi, spinări, gât, pulpă cu os
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 felie groasă de țelină
- sare, piper
- pătrunjel verde tocat
Pentru găluște:
- 2 ouă medii
- 65 grame de griș
Mod preparare
- Se spală bucățile de pui apoi se pun la fiert într-o oală cu apă rece ( aproximativ 3 litri de apă)
- Între timp se curăță și se toacă legumele, cubulețe sau la robotul de bucătărie.
- Când apa dă în clocot, se spumează supa. Apa nu se schimbă, spuma formată este compusă din proteine coagulate, nu altceva.
- Se adaugă legumele tocate, sarea și piperul.
- Se lasă supa la fiert, pentru încă aproximativ 30 de minute se verifică carnea și legumele daca sunt moi.
- Se prepară găluștele de griș după pașii de mai sus.
- Cu o lingură umezită, se ia cam jumătate de lingură din compoziția pentru găluște și se pune în supă, se repetă până când se termină compoziția.
- Supa cu găluște se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, timp în care găluștele se vor umfla și se vor ridica la suprafață. Găluștele se stropesc cu apă rece, apoi se închide focul.
- La final, supa se condimentează cu sare, piper și pătrunjel verde tocat.
Vezi și Cât griș se pune la salata de icre, de fapt. Multe gospodine greșesc rețeta
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!