Cât timp fierbe bulionul. Multe persoane procedează greșit, de asta nu rezistă toată iarna

Cum se prepară bulionul, de fapt.
Cât timp fierbe bulionul. Multe persoane procedează greșit, de asta nu rezistă toată iarna

Bulionul este nelipsit din cămara gospodinelor, fiind un ajutor de nădejde în bucătărie pe parcursul sezonului rece. Acest lichid concentrat este folosit ca bază pentru supe, sosuri, ciorbe și multe alte preparate culinare. Bulionul se prepara de obicei la sfârșit de vară, după ultima recoltă de roșii. Însă una dintre problemele frecvente cu care se confruntă cei care aleg să facă bulion în casă este legată de timpul de fierbere. Iată cum se prepară corect bulionul, de fapt.

Cât timp fierbe bulionul

Toamna se apropie cu pași repezi, iar gospodinele au început deja să se pregătească așa cum se cuvine pentru noul sezon. Dintre rețetele de sezon nu lipsesc dulceața, murăturile și bulionul de roșii. Și dacă te-ai săturat să cumperi bulion de la supermarket și vrei să te bucuri de un preparat gustos făcut în casă, atunci ai nimerit unde trebuie. Am pregătit pentru tine cea mai delicioasă și simplă rețetă.

Se cunoaște faptul că bulionul trebuie făcut din ultima producție de roșii, deoarece este cea mai dulce și gustoasă dintre toate. Așadar, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Citește și: Rețeta de bulion a lui Dorel Vișan. Ingredientul secret pe care să-l adaugi înainte de a-l pune în sticle. Așa iese foarte gustos și aromat

În primul rând, să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru bulion.

  • 6 kg de roșii frumoase și coapte
  • 2 tije cu frunze de țelina
  • o bucățică de hrean (pentru culoare)
  • 3 lingurițe rase de sare neiodată (pentru conserve)

Important! Atunci când cumperi roșiile, trebuie să ai grijă ca ele să nu fie lovite. Legumele trebuie să fie proaspete și cărnoase pentru ca bulionul să iasă gustos.

Citește și: Când se adaugă bulionul în ciorbă, de fapt. E cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele

Mod de preparare

Spală roșiile în două ape și taie-le pe toate în sferturi. Pentru a-ți ușura munca, poți da bucățile prin mașina de tocat care are dispozitiv special pentru bulion, respectiv acel con metalic perforat prin care sucul de roșii este separat de pulpă, coji și semințe.

Sucul obținut se pune într-o oală cât mai mare și înaltă, întrucât bulionul se umflă când se află la jumătatea timpului de fierbere. Sucul de roșii se lasă la fiert timp de o oră, la foc mediu. După ce a fiert, pune bulionul în borcane, pe care le-ai igienizat și curățat bine înainte.

Strânge bine capacul și lasă-le o oră la cuptor la temperatura de 90-100 de grade Celsius. Nu uita de condimente. Adăugă sare și piper după gust. Ulterior se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă la odihnit o zi întreagă, la temperatura camerei, după care se mută în cămară, la loc răcoros și ferit de soare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
4.7 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *