V-ați întrebat vreodată cât timp puteți păstra aripioarele de pui, crude sau gătite, în frigider, înainte ca acestea să se strice? Aceste informații vă ajută să vă planificați mesele, să minimizați risipa de alimente și să reduceți riscul de a vă îmbolnăvi. Cumpărarea și prepararea unor alimente în avans este o strategie de economisire a timpului. Dar este important să ținem cont de unele aspecte precum, cât timp putem păstra puiul crud sau pe cel gătit, în frigider. Fără îndoială, unul dintre alimentele preferate este carnea de pui, pentru că nu este doar o sursă excelentă de proteine, dar este și ușor de digerat… dar cum îl poți păstra în stare bună?
Valabilitatea unui aliment, în frigider, depinde de diferiți factori. Printre acestea sunt depozitarea corectă, păstrarea la temperatura potrivită și tipul de produs. De exemplu, aripioarele crude de pui pot fi păstrate 1- 2 zile, în timp ce, aripioarele gătite, maxim 4 zile.
Credem că este suficient să depozităm alimentele în frigider, astfel le menținem proaspete. Acest lucru este adevărat, dar numai pentru un anumit timp. În plus, există măsuri pe care trebuie să le luăm pentru a ne asigura că acestea sunt păstrate în stare bună. De asemenea, este important să verificați data de expirare înainte de a cumpăra produsul, să îl manipulați corect, să evitați ruperea lanțului de frig și să îl păstrați în recipientul său până când urmează să fie utilizat.
Vezi și Ostropel cremos de pui cu mămăliguță. Trucul nebănuit pentru un gust perfect
Aripioarele de pui, ca orice alt aliment perisabil, nu trebuie lăsate la temperatura camerei mai mult de două ore. Zona de pericol, pentru alimentele perisabile, este cuprinsă în intervalul de temperatură 6°C- 65 °C, în care bacteriile se dezvoltă rapid.
Aripioarele de pui gătite, se pot păstra până la patru zile, în frigider, atât timp cât temperatura este sub 4 °C, în orice moment. Păstrați aripioarele de pui în partea cea mai rece a frigiderului pentru a maximiza durata lor de valabilitate și pentru a încetini răspândirea bacteriilor. Aripioarele de pui gătite trebuie puse într-un recipient etanș, înainte de depozitare, pentru a minimiza circulația aerului. Acest lucru ar trebui să reducă riscul oricărei contaminări încrucișate între pui și orice alt aliment. Când este expus la oxigen, puiul are mai multe șanse să se strice rapid și, de asemenea, se poate usca sau întări în jurul marginilor. Din acest motiv, este bine să înfășurați friptura de pui, în folie de aluminiu sau în hârtie cerată.
Congelare
Aripioarele crude de pui vor rezista, în congelator, până la 12 luni, pe când aripioarele gătite, se vor păstra pentru maxim 4 luni. Întotdeauna, înfășurați aripioarele de pui într-o pungă de congelare sau sigilați-le într-un recipient etanș înainte de a le congela, pentru a evita deteriorarea lor.