Cât timp rezistă carnea vidată în frigider. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români

Află cât timp este sigură pentru consum carnea vidată, depozitată în frigider.
Cât timp rezistă carnea vidată în frigider. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români

Cât timp rezistă carnea vidată în frigider? În fiecare casă există un truc pentru a conserva carnea astfel încât să reziste cât mai mult timp. Cea mai cunoscută metodă este cea prin afumare și conservare în untură sau congelare. Există însă o metodă foarte bună pentru a păstra carnea proaspătă pentru o perioadă mai mare de timp. Este vorba de vidare.

Cât timp rezistă carnea vidată în frigider

Cea mai întâlnită metodă de a păstra carnea proaspătă este cea de a fi pusă în congelator, în pungi. Chiar și la temperaturi foarte mici se poate întâmpla ca bucățile de carne să se altereze prin oxidare. Specialiștii spun că cea mai bună metodă de a păstra carnea proaspătă este vidarea și apoi congelarea. Datorită faptului că prin vidare este scos tot aerul din pungă, sunt scoase și bacteriile și microbii care ar putea duce la alterare. Astfel, carnea poate fi depozitată în congelator pentru o perioadă mai lungă.

Pentru a te asigura și mai mult că ai eliminat toate bacteriile, se recomandă ca înainte de vidare, carnea să fie lăsată timp de patru ore în congelator. În acest mod, carnea va avea un gust și mai bun atunci când va fi decongelată deoarece își va păstra în interior toate sucurile.

Carnea proaspătă depozitată astfel va putea fi păstrată în congelator pentru o perioadă de 3-4 luni, de cinci ori mai mult față de bucățile de carne puse în congelator fără vidare.

Cât timp poți păstra carnea proaspătă în frigider

Specialiștii spun că multe dintre alimentele depozitate în frigider trebuie consumate cât mai repede, chiar dacă sunt păstrate la o temperatură optimă. Pentru alimentele crude sau nepregătite există câteva reguli.

Carnea de pui, carnea de vită, carnea de porc sau carnea tocată pot sta maximum trei zile în frigider, ideal ar fi două. De asemenea, baconul poate fi păstrat în frigider timp de două săptămâni. Ouăle, au și ele un timp mai îndelungat de păstrare, cinci săptămâni crude sau o săptămână fierte. Crenvurștii trebuie consumați în maximum două zile. Laptele are un termen de o săptămână în frigider. Regula de trei zile se aplică și pentru căpșuni sau pentru spanac. În cazul afinelor, conopidei, broccoli sau ciupercilor, ele pot fi păstrate în frigider timp de o săptămână.

Ce alimente nu au nevoie să fie păstrate în frigider

Există câteva alimente care nu au nevoie să fie păstrate în frigider, ci pot fi depozitate într-o cămară.

Ceapa, usturoiul, cartofii, dovlecii pot fi păstrate într-o loc răcoros cum este o cămară între trei săptămâni și două luni. Uleiul are un termen de șase luni, iar o oțetul de un an. Muștarul poate sta în cămară într-o o lună și un an, în funcție de datele scrise pe eticheta acestuia. Uleiul de măsline, siropul de arțar sau mierea pot fi puse în cămară timp de 6 luni – un an. Orezul poate fi depozitat în cămară după deschiderea pungii timp de șase luni. Pastele uscate, care sunt puse într-un pachet închis, pot fi păstrate până la doi ani. Cafeaua boabe poate sta în cămară pentru două săptămâni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *