Cât timp rezistă peștele prăjit în frigider. Nu îl mai consuma după această perioadă. Este foarte periculos

Scris de: Dana Cazacu

06 Jan. 2023

Cât timp rezistă peștele prăjit în frigider. Nu îl mai consuma după această perioadă. Este foarte periculos

Pe lângă faptul că este sănătos, peștele este și extrem de delicios. De fapt, datorită conținutului bogat de proteine, vitamine și acizi grași, peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, conform specialiștilor. În acest articol vei afla cât timp rezistă peștele prăjit în frigider, dar și cum se depozitează corect la rece.

Cât timp rezistă peștele prăjit în frigider

Ai prăjit prea mult pește și nu s-a consumat tot? Ei bine, în acest caz vei fi nevoit să îl depozitezi la rece, dacă vrei să mai mănânci din el și zilele viitoare. Cu toate acestea, neștiind cât timp rezistă peștele la frigider, este foarte ușor să ne trezim cu o intoxicație alimentară.

Asta deoarece, chiar și în stadiile incipiente ale descompunerii, peștele prăjit miroase și arată proaspăt. Cu toate acestea, cantitatea de toxine este deja periculoasă pentru organismul nostru. În general, peștele gătit poate fi păstrat în frigider cel mult trei zile. În schimb, durata de păstrare în congelator este mult mai mare (până la 3 luni).

Cât timp și la ce temperatură se păstrează peștele prăjit la frigider

De menționat este faptul că, temperatura din unele frigidere nu este întotdeauna constantă. Conform specialiștilor, peștele prăjit se menține proaspăt timp de 36 de ore, dacă temperatura din frigider este cuprinsă între 2 și 6 grade Celsius.

În schimb, peștele gătit poate fi păstrat în congelator, la temperaturi cuprinse între -18 și -24 de grade, chiar și trei luni de zile. În acest caz, în primele 7 zile pierderea gustului va fi minimă.

Cât timp rezistă peștele prăjit în frigider. Nu îl mai consuma după această perioadă
Cât timp rezistă peștele prăjit în frigider. Nu îl mai consuma după această perioadă

Cum depozităm corect peștele prăjit în frigider

Pentru a păstra peștele prăjit în condiții optime, înainte de a-l depozita în frigider trebuie să avem în vedere câteva aspecte importante. Mai exact, peștele nu trebuie să fie fierbinte atunci când îl punem la rece.

Așadar, trebuie să ne asigurăm că peștele prăjit este la temperatura camerei și nu mai cald, atunci când îl punem în frigider. De asemenea, peștele trebuie păstrat în caserole sau alte vase închise ermetic.

La depozitarea peștelui atât în frigider, cât și în congelator, nu doar temperatura este importantă, ci și recipientul în care punem preparatul. Pentru congelare, ideale ar fi pungile cu fermoar. În vid, peștele nu se usucă, iar reacția de oxidare a grăsimilor este mai lentă.

Dacă nu aveți la dispoziție astfel de pungi, caserolele care se închid ermetic pot fi, după cum spuneam, o alternativă foarte bună.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *