Cât timp se coc eclerele și la ce temperatură. Greșeala banală care poate strica totul, e important să știi asta

Care sunt regulile de care se ține cont atunci când se pregătesc eclere
Cât timp se coc eclerele și la ce temperatură. Greșeala banală care poate strica totul, e important să știi asta

Eclerele reprezintă un desert preferat de foarte mulți oameni. Chiar dacă probabil de cele mai multe ori sunt cumpărate de la cofetărie, există gospodine care preferă să le pregătească ele, acasă. Îți spunem mai jos câteva trucuri pentru a pregăti eclere în bucătăria ta. Ca să-ți iasă perfecte trebuie să ții cont doar de câteva reguli clare, dar foarte ușor de respectat.

Povestea impresionantă a celui care a făcut pentru prima dată eclere

Povestea spune că că primele eclere au fost preparate de către Marie Antoine Careme, la începutul secolului XIX. Acesta a început de la vârsta de 14 ani să lucreze în bucătăriile restaurantelor, din cauza faptului că a fost abandonat și trebuia să-și câștige singur existența. A ajuns astfel unul dintre cei mai cunoscuți bucătari, gătind inclusiv pentru Casa Regală, după ce s-a mutat la Londra. Rețeta lui de eclere a ajuns populară peste tot în lume, fiind una destul de simplă și ușor de făcut.

Cât timp se coc eclerele și la ce temperatură

Aluatul eclerelor crește doar sub acțiunea aburilor, în compoziția sa nefiind drojdie sau alți agenți de dospire. În timp, clasica umplutură de patiserie și glazura de ciocolată s-au schimbat și au apărut o mulțime de combinații din ce în ce mai neașteptate. Astfel, astăzi se găsesc eclere cu arome de flori, de dovleac, de ceai verde matcha sau chiar de ardei iute.

Secretul celor mai bune eclere constă în procesul de coacere. Trebuie puse la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, iar după ce au fost puse în cuptor temperatura se scade până la 180-190 de grade. Pentru ca ele să se coacă atât cât trebuie nu e bine ca ușa cuptorului să fie deschisă deloc în timpul procesului. Ele sunt gata în momentul în care au o crustă de aur, iar în crăpăturile aluatului nu mai există bule. Acest lucru se întâmplă cam după 15-20 de minute de când au fost puse în cuptor. După ce sunt gata trebuie să le mai țineți pentru încă o oră în cuptor. Abia când vor ajunge la temperatura camerei pot fi umplute cu cremă.

Pentru asamblarea lor este nevoie de un cuțit cu care să tăiați cojile de eclere, care vor fi ulterior umplute cu crema dorită. Când sunt gata deasupra se va pune glazură cu ciocolată topită sau altceva, în funcție de preferințe. De asemenea, atât în interior, cât și pe glazură pot fi folosite bucăți de fructe pentru un plus de gust.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *