Pastele sunt unele dintre cele mai versatile alimente. Se găsesc într-o gamă variată de forme și pot fi savurate alături de o mulțime de sosuri delicioase. În funcție de rețetă și de tipul lor, pastele au un timp de gătire diferit. Cât timp se fierb pastele în funcție de preparat și ce să faci pentru a obține întotdeauna un rezultat perfect.
Atunci când vrei să prepari o masă rapidă, delicioasă și sățioasă, pastele te scot din încurcătură. Preparatele pe bază de paste se bucură de popularitate peste tot în lume, iar pentru a ieși ca la carte, trebuie să ții cont de anumite detalii. Pentru a fierbe pastele, ai nevoie doar de apă și de sare. Nu se pune ulei în apa în care fierb pastele.
La 100 de grame de paste, folosește un litru de apă și o linguriță rasă de sare. Pastele au nevoie de apă suficientă pentru a fierbe cum trebuie. În acest fel, nu se vor lipi nici între ele, nici de vas atunci când le gătești. Ține cont de timpul de fierbere indicat pe pachet.
Citește și: Nu mai arunca apa în care ai fiert pastele, faci o mare greșeală. Trucul secret știut doar de francezi
În ceea ce privește timpul de gătire, acesta este indicat pe fiecare pachet de paste. În funcție de formă și dimensiune, acestea pot avea nevoie de mai mult sau de mai puțin timp pentru a fi gătite. În general, pastele se fierb 8 minute, pentru acel rezultat al dente. Dacă vrei ca pastele să fie mai moi, lasă-le în plus 1-2 minute față de timpul de fierbere indicat pe pachet.
Dacă faci paste simple, cu sos pesto, de exemplu, le vei fierbe în apă cu sare cât scrie pe ambalaj. Dacă faci paste cu sosuri, cum ar fi carbonara, bolognese sau alte rețete, este ideal să fierbi pastele și în sos 1-2 minute. În acest fel, ele vor absorbi sosul și aromele se vor combina perfect.
Altfel spus, dacă faci sosul separat, fierbe pastele 6 minute în apă cu sare, după care transferă-le în sos și mai fierbe-le împreună cu acesta pentru încă 2 minute.
Citește și: Ce brânză se pune de fapt în pastele carbonara. Secretul pentru a ieși delicioase
Citește și: Nu mai fierbe pastele în apă. Așa ies mult mai gustoase, metoda pe care o vei folosi mereu