Rețete de sarmale se găsesc peste tot, fiind diferite de la o gospodină la alta și de la o zonă la alta a țării. Care este trucul ca să iasă perfecte? Cât timp se fierb sarmalele? Vezi mai jos cum să pregătești o rețetă delicioasă.
Cât timp se fierb sarmalele. Trucul secret ca să iasă perfecte
Nu ai făcut niciodată sarmale și nu știi exact care sunt pașii? Pare destul de complicat la început, însă dacă vei respecta pașii vei vedea că nu ai cum să dai greș. Pe lângă toate ingredientele necesare este foarte important și timpul de fierbere. Dacă acesta nu este respectat, riști ca sarmalele să nu fie făcute foarte bine la interior, în special orezul, care va rămâne mai tare.
Așadar, fierberea sarmalelor este ideală într-un vas de ceramică deoarece așa aroma va fi păstrată mai bine. Dacă nu ai, poți folosi și un vas de metal. În primul rând trebuie să pui varză pe fundul vasului altfel sarmalele se vor lipi. De asemenea, printre ele pune câte puțină varză tocată. Așa sigur nu se vor desface în timpul fierberii. În general sarmalele trebuie fierte timp de aproximativ trei ore, însă contează foarte mult cât de tare este varza. Nu pune foarte multă apă! Este nevoie de apă cât să acopere sarmalele, iar cu 10 minute înainte să fie gata pune suc de roșii. Ca să verifici dacă sunt gata poți gusta din cauza de deasupra, dacă ea este gata, înseamnă că și sarmalele sunt fierte.
Trucuri pentru a face sarmale gustoase și fragede
- Cele mai gustoase sarmale sunt cele din amestec de carne de porc și vită. Carnea de porc este grasă, iar cea de vită slabă, astfel împreună sunt ideale pentru sarmale.
- Se pot pune și câteva bucăți de costiță afumată printre sarmale. Acestea le vor da o aromă deosebită.
- Mare atenție la orez! Pentru fiecare kilogram de carne se pune doar o ceșcuță de orez, spălat în mai multe ape înainte de a fi pus în compoziție.
- Ceapa trebuie călită înainte de a fi adăugată în compoziția pentru sarmale. Nu uita de condimente: sare, piper, mărar și cimbru.
- Oul este și el foarte important. Fără el nu se poate obține un amestec legat. Acesta se bate, apoi se adaugă peste carne și orez.
- Foile de varză trebuie lăsate puțin la desărat, în apă călduță. Dacă folosești frunze de viță de vie, mare atenție să nu fie bătrâne deoarece vor rămâne tari.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!