Cât timp se fierbe bulionul ca să reziste tot anul. Greșeala pe care o fac și gospodinele cu experiență

Este un preparat iubit de toți românii
Cât timp se fierbe bulionul ca să reziste tot anul. Greșeala pe care o fac și gospodinele cu experiență

Bulionul se regăsește în orice cămară pe toată perioada sezonului rece. Acesta se prepară de gospodine la final de vară. Se știe că produsele făcute în casă sunt o delicatesă, mai ales că se folosesc la prepararea diverselor mâncăruri delicioase în timpul iernii. Bulionul este des folosit la sarmalele de sărbători, așa că astăzi vă arătăm cât timp se fierbe bulionul ca să reziste tot anul.

Greșeala pe care o fac multe gospodine când prepară bulion

La finalul fiecărei veri, gospodinele prepară deliciosul bulion acasă, chiar dacă pe rafturile magazinelor se regăsesc diverse varietăți de bulion și pastă de roșii preparate cu diverse arome. Bulionul preparat în casă este cel mai bun, asta dacă aveți grijă la timpul de fierbere al acestuia. Un bulion fiert bine va rămâne parfumat și aromat timp îndelungat și poate fi folosit tot anul.

Bulionul de roșii se folosește adesea la ciorbe, supe, sosuri pentru fripturi și paste, fasole sau legume. El dă culoare și savoare multor mâncăruri, de aceea este important să fie preparat ca la carte.

Pentru ca bulionul să reziste un an întreg, importantă este și temperatura de fierbere. Aceasta distruge bacteriile care pot declanșa fermentarea bulionului.

Cât timp se fierbe bulionul ca să reziste tot anul

Pentru prepararea bulionului se folosesc roșiile cărnoase și care nu sunt stricate. Prima dată ele se dau prin mașina de tocat, prin tubul care separă cojile și semințele. Apoi se pun la fiert cu sare și cu două frunze de țelină proaspete.

Atunci când bulionul este fiert pe jumătate se adaugă și hreanul care menține culoarea roșie frumoasă și proaspătă a acestuia.

Trebuie să știți că bulionul se pune la fiert într-o oală înaltă, deoarece se umflă în prima fază. Dacă îl fierbeți pe aragaz, trebuie să setați o temperatură de 90 de grade Celsius la plita cu inducție.

Bulionul trebuie supravegheat să nu dea pe foc, dar inițial trebuie lăsat să fiarbă la foc potrivit și să clocotească domol pentru a se evapora o parte din cantitatea de apă. După ce a dat în clocot, bulionul se mai fierbe aproximativ o oră. Dacă aveți mai puține roșii, timpul poate să scadă la 40-45 minute.

Citește și: Când se pune bulionul la sarmale, de fapt. Secretul care îi dă tot gustul bun și delicios

Fierberea la bain-marie, importantă la prepararea bulionului

Bulionul este gata când spuma acestuia se domolește și are o consistență de iaurt gros. Apoi este bun de pus în în borcane sau sticle din sticlă, sterilizate în apă clocotită în prealabil. Se adaugă capacele și se pun toate la fiert într-o oală mare la bain-marie.

Când bulionul clocotește în sticle, acestea se mai fierb încă 40 de minute. În acest mod, bulionul va rezista chiar și doi ani și nu va prinde mucegai.

Citește și: Ce să adaugi la final în bulion ca să devină mult mai bun și gustos. Ingredientul de care puține gospodine știu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *