Cât timp se fierbe, de fapt, piftia. Trucul secret pentru a ieși limpede și închegată

Ce trebuie să faci pentru o piftie limpede
Cât timp se fierbe, de fapt, piftia. Trucul secret pentru a ieși limpede și închegată

Piftia, una dintre mâncărurile tradiționale care nu lipsesc de pe masa de sărbători, se prepară destul de ușor. E bine însă să știi și mici trucuri, spre exemplu cât timp se fierbe, de fapt, piftia și ce să faci pentru a fi limpede și închegată. Cum sărbătorile de iarnă se apropie, fii gata pentru un fel de mâncare extrem de gustos!

Piftia, nelipsită de pe mesele românilor de sărbători

Specialiștii spun că aceasta poate fi consumată fără grija problemelor de sănătate. Dacă este consumată cu moderație, doar iarna, carnea de porc aduce un aport semnificativ de proteine și ajută organismul să facă față schimbărilor climatice mai ușor. Pentru cei care nu consumă carne de porc  deloc, pot pregăti o piftie cu carne de pasăre.

Cât timp se fierbe, de fapt, piftia. Este un proces foarte important

Este un preparat simplu, care se face din doar câteva ingrediente, însă procesul de fierbere este foarte important. Pentru a fierbe așa cum trebuie există câteva reguli care trebuie respectate:

Carnea de porc se fierbe alături de legume, totul condimentat cu piper. Ulterior se amestecă supa obținută cu usturoiul pisat. Acesta se toarnă treptat peste bucățile de carne. E bine ca totul să fie lăsat la fiert la foc mic pentru aproximativ 2-3 ore. Timpul de fierbere variază în funcție de cantitatea de apă și cantitatea de carne. La final, când a fiert suficient, trebuie să stea la frigider până când devine gelatinoasă.

Dacă nu ești sigură că se va închega poți folosi gelatină: se pun la hidratat 30 de grame de gelatină, într-o oală cu 500 ml de apă foarte rece. Se lasă acolo zece minute, după care se încălzește la foc mic până când ajunge la 60 grade C. Se stinge focul și se subțiază cu două polonice din supa caldă, apoi totul se adaugă în oala cu supă limpede. Se amestecă bine și se condimentează cu sare. După alte 30 de minute se pun carnea și legumele în boluri, apoi se toarnă lichidul.

Ce trebuie să faci pentru o piftie limpede

Pentru a te asigura că este limpede, pune din nou la fiert după ce scoși carnea și strecori lichidul, dar adaugă 3-4 albușuri și se așteaptă până fierbe. La final se adaugă usturoiul rămas. Se strecoară bine și se lasă lichidul la răcit.

Pentru decor e nevoie de: ouă fierte, boabe de mazăre, ridichi tăiate felii subțiri, ardei roșu, boabe de porumb, sfeclă murată, castraveciori murați, frunze de pătrunjel sau altceva, în funcție de preferințe.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.2 245 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *