Cât timp se fierbe mămăliga dacă folosești mălai de țară. Secretul pe care puține persoane îl știu

Trucuri foarte utile pentru o mămăligă gustoasă și cremoasă
Cât timp se fierbe mămăliga dacă folosești mălai de țară. Secretul pe care puține persoane îl știu

Mămăliga este nelipsită de pe mesele românilor de sute de ani. Se consumă și în alte țări, astfel că rețetele sunt diferite. Îți spunem mai jos cu se face și cât timp se fierbe mămăliga dacă folosești mălai de țară. Există un secret pe care puține persoane îl cunosc.

Cât timp se fierbe mămăliga dacă folosești mălai de țară

Mămăliga reprezintă unul dintre preparatele de bază din bucătăria românească. Pentru a fi perfectă, fără cocoloașe, iată câteva trucuri utile:

  1. Dacă folosești mălai de țară acesta trebuie fiert cu 15 minute mai mult față de mălaiul din comerț.
  2. Imediat ce ai pus apa să fiarbă adaugă un praf de sare, dar și un praf de mălai.
  3. Restul de mălai se adaugă imediat vum a început apa să fiarbă, nu în timp ce aceasta deja clocotește. Astfel eviți formarea cocoloașelor.
  4. Pentru a obține o mămăligă fină adaugă mălaiul treptat, în ploaie, nu tot odată.
  5. Amestecă mămăliga pe tot parcursul fierberii pentru a evita ca aceasta să se lipească de vas și pentru a fierbe uniform.
  6. Dacă vrei ca mămăliga să fie și mai gustoasă poți folosi lapte în loc de apă.
  7. De asemenea, la final poate fi adăugată o lingură de unt, el va da o consistență mai cremoasă și mai bună preparatului.

Câtă sare se pune în mămăligă

Sarea ajută întotdeauna la un gust mai bun al oricărui preparat. Atunci când este folosită în exces deja mâncarea nu mai este bună pentru consum. La fel se întâmplă și în cazul mămăligii. Chiar dacă este un preparat ușor de făcut și necesită un timp relativ scurt de gătire, trebuie să ținem cont de câteva aspecte, dacă vrem ca mămăliga să iasă așa cum o făcea bunica.

Astfel, pentru 500 de ml de apă, 180 de grame de mălai se folosește o linguriță de sare.

După ce ai terminat de pus tot mălaiul, dă focul mai mic și lasă mămăliga să fiarbă. Amestecă la interval de câteva secunde, pentru ca mămăliga să fiarbă uniform. Când aceasta a căpătat consistența dorită, înseamnă că este gata. Vei ști că mălaiul este deja fiert în momentul în care mămăliga începe să se desprindă de pe margini.

La final, dacă vrei să simți gustul autentic de mămăligă, așa cum era la bunica acasă, răstoarn-o pe un tocător de lemn și nu pe farfurie de porțelan sau sticlă. Lemnul dulce absoarbe umiditatea din mămăligă și îi dă un gust bun, ca la bunica.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.6 36 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *