Supa de pui este un preparat apreciat în întreaga lume pentru gustul său delicios și beneficiile nutriționale. Este un fel de mâncare pe care și gospodinele din România îl gătesc adesea. Există multe rețete de supă de pui, dar un lucru esențial în prepararea acesteia este timpul de fierbere. Pentru a găti un preparat delicios trebuie să știi cât timp să lași supa pe foc. Iată, așadar, cât timp se fierbe supa de pui.
Așa cum îi spune și numele, supa de pui se prepară din carne de pui, în care se adaugă zarzavaturi proaspete din belșug. Cele mai potrivite bucăți de carne pentru supa de pui sunt spatele, gâtul și aripile. Dar cu toate acestea, multe gospodine preferă să folosească și pieptul sau pulpele.
Citește și: Când se pune sare în supa de pui, de fapt. Greșeala pe care o fac multe persoane
Legumele care se pun adesea în supa de pui sunt: morcovii, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul, țelina, ceapa și opțional o roșie pentru culoare. Când este gata, se adaugă frunze proaspete de pătrunjel verde.
Pe lângă gustul său delicios, supa de pui oferă și o serie de beneficii organismului. Cercetătorii au demonstrat faptul că acest preparat este un adevărat medicament pentru răceală. Poate scădea febra, reduce frisoanele și, de asemenea, poate îmbunătăți respirația.
Totodată, datorită conținutului bogat în vitamine, minerale și proteine, supa de pui contribuie la o funcționare corectă a ogranelor precum rinichii, ficatul și inima. În plus, fibrele existente în anumite legume, precum ceapa, ajută tractul gastrointestinal, iar antioxidanții pe care îi conține aceasta au puternice efecte antibacteriene.
Nu în ultimul rând, supa de pui este o sursă importantă de hidratare. Așadar, avem toate motivele să consumăm cât mai des acest preparat, indiferent dacă suntem sau nu bolnavi.
Citește și: Trucul pentru cea mai bună supă de pui. Ce trebuie să faci cu legumele înainte. E foarte important
Timpul de fierbere pentru supa de pui diferă în funcție de tipul de carne folosit. Dacă o gătim cu pui din comerț, atunci vei avea nevoie în total de aproximativ 40-50 de minute.
În cazul în care legumele sunt prefierte sau preparate în prealabil la cuptor, timpul de fierbere va scădea la 30-35 de minute.
Însă dacă folosești pui de țară, care are carnea mai tare, atunci va trebui să fierbi supa o oră sau chiar mai mult.