Cât timp se fierbe varza calită, ca să iasă moale și gustoasă. Ingredientul de la final face o mare diferență

Așa te vei bucura de o varză călită moale și gustoasă
Cât timp se fierbe varza calită, ca să iasă moale și gustoasă. Ingredientul de la final face o mare diferență

Varza călită se numără printre preparatele care se regăsește des pe mesele românilor, mai ales toamna. Și cum nu mai e mult până la venirea sezonului ploios, e momentul să afli cât timp se fierbe varza calită, de fapt. Doar așa va ieși moale și gustoasă. În plus, un ingredient îi va schimba gustul radica și o va face de nerefuzat!

Cât timp trebuie fiartă varza călită, de fapt

Varza călită este, fără îndoială, unul dintre cele mai îndrăgite preparate de români. Pentru a te bucura de o varză călită delicioasă însă, trebuie să știi că timpul de fierbere este extrem de important.

Ei bine, nu-ți face griji dacă nu cunoști acest detaliu. Noi îți vom dezvălui secretul mai jos. Însă, înainte de a pune varza călită la fiert, marii bucătari îți recomandă să tai varza în fâșii extrem de subțiri, urmând ca, ulterior, să freci varza cu sare grunjoasă.

După aceea, las-o 20 de minute să se odihnească. După ce se va scurge acest timp, vei observa că fâșiile de varză vor fi mult mai moi și mai ușor de fiert.

Citește și De ce să presari la final bicarbonat de sodiu în varza calită. E secretul extraordinar al bucătarilor de top!

Cea mai bună rețetă de varză călită

Ingrediente

  • trei linguri de ulei
  • doi morcovi
  • o lingură de pastă de roşii
  • două legături de mărar
  • 200 de ml desupă de pasăre
  • 200 de g de iaurt
  • 200 de g de piept de pui dezosat
  • doi cârnaţi
  • 100 de g de măduvă de viţel
  • sare
  • piper
  • boia iute

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se taie varza și se freacă cu puțină sare, după care se lasă la înmuiat. Între timp, se taie carnea și cârnații cubulețe, iar morcovii se rad. Ulterior, varza se căleste în tigaie, iar deasupra ei se adăuga morcovul, boiaua, sarea si piperul.

Se amestecă bine și se adaugă supa de pui. Mai departe, se pun carnea, cârnaţii, măduva si pasta de roşii, după care se va lăsa tot amestecul sa fiarbă timp de 30 de minute. Se servește cu mărar tocat și iaurt. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ingredientul deosebit pe care să-l adaugi în varza călită. Așa iese foarte delicioasă, rețeta lui Radu Anton Roman te va cuceri pe loc!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *