Pepenele verde este unul fructele care conține cea mai multă apă, de aceea este ideal de consumat in zilele caniculare, deoarece ne oferă suficiente lichide pentru a menține organismul hidratat. Dulceața sa la est de neegalat. Când cumpărăm pepene verde îl putem cumpăra în jumătăți sau întreg, dar pentru că este un fruct cu un conținut mare de apa, daca nu îl conservam corect se poate strica rapid.
În mod normal pepenele se păstrează la frigider, tăiat în jumătăți, fie învelit în folii alimentare, fie tăiat în bucăți mici depozitate în recipiente, pentru a-l păstra pentru câteva zile proaspăt.
Pepenele tăiat poate fi păstrat în frigider timp de aproximativ 3 până la 4 zile, în condițiile potrivite. Cu toate acestea, timpul exact poate varia în funcție de cât de era pepenele inițial și de condițiile de depozitare. Este important să respecți anumite reguli pentru a te asigura că pepenele tăiat rămâne proaspăt și sigur de consum.
Pentru o păstrare optimă, taie pepenele în bucăți de dimensiuni mici sau medii, ușor de consumat. Astfel, vei putea păstra mai bine prospețimea și gustul fructului.
Înlătură semințele din bucățile de pepene înainte de a le pune în frigider. Semințele pot influența gustul și textura pepenelui și pot accelera procesul de deteriorare.
Vezi și Ce pepene îngrașă mai mult: roșu sau galben? Părerea nutriționistului
Pune bucățile de pepene în recipiente sigilate sau înfășoară-le în folie de plastic pentru a preveni uscarea și contaminarea cu alte alimente din frigider.
Poziționează recipientele cu pepene tăiat în partea de jos a frigiderului, de preferință în zona specială pentru legume și fructe. Acest lucru asigură o temperatură mai constantă și o mai bună circulație a aerului în jurul pepenelui.
Pepenele tăiat trebuie păstrat mereu în frigider. Expunerea la temperatura camerei poate accelera procesul de deteriorare și poate favoriza dezvoltarea bacteriilor.