Cât timp se poate păstra pepenele tăiat în frigider, de fapt. Greșeala pe care trebuie să o eviți

Sfaturi pentru păstrarea corectă a pepenelui roșu

Scris de: Oana Matei

25 Jun. 2023

Cât timp se poate păstra pepenele tăiat în frigider, de fapt. Greșeala pe care trebuie să o eviți

Pepenele verde este unul fructele care conține cea mai multă apă, de aceea este ideal de consumat in zilele caniculare, deoarece ne oferă suficiente lichide pentru a menține organismul hidratat. Dulceața sa la est de neegalat. Când cumpărăm pepene verde îl putem cumpăra în jumătăți sau întreg, dar pentru că este un fruct cu un conținut mare de apa, daca nu îl conservam corect se poate strica rapid.

Cât timp se poate păstra pepenele tăiat în frigider?

În mod normal pepenele se păstrează la frigider, tăiat în jumătăți, fie învelit în folii alimentare, fie tăiat în bucăți mici depozitate în recipiente, pentru a-l păstra pentru câteva zile proaspăt.

Pepenele tăiat poate fi păstrat în frigider timp de aproximativ 3 până la 4 zile, în condițiile potrivite. Cu toate acestea, timpul exact poate varia în funcție de cât de  era pepenele inițial și de condițiile de depozitare. Este important să respecți anumite reguli pentru a te asigura că pepenele tăiat rămâne proaspăt și sigur de consum.

Reguli pentru păstrarea pepenelui tăiat în frigider:

  • Taie pepenele în bucăți de dimensiuni potrivite.

Pentru o păstrare optimă, taie pepenele în bucăți de dimensiuni mici sau medii, ușor de consumat. Astfel, vei putea păstra mai bine prospețimea și gustul fructului.

  • Îndepărtează semințele.

Înlătură semințele din bucățile de pepene înainte de a le pune în frigider. Semințele pot influența gustul și textura pepenelui și pot accelera procesul de deteriorare.

Vezi și Ce pepene îngrașă mai mult: roșu sau galben? Părerea nutriționistului

  • Folosește recipiente sigilate sau folie de plastic.

Pune bucățile de pepene în recipiente sigilate sau înfășoară-le în folie de plastic pentru a preveni uscarea și contaminarea cu alte alimente din frigider.

  • Depozitează pepenele în partea de jos a frigiderului.

Poziționează recipientele cu pepene tăiat în partea de jos a frigiderului, de preferință în zona specială pentru legume și fructe. Acest lucru asigură o temperatură mai constantă și o mai bună circulație a aerului în jurul pepenelui.

  • Nu lăsa pepenele tăiat la temperatura camerei.

Pepenele tăiat trebuie păstrat mereu în frigider. Expunerea la temperatura camerei poate accelera procesul de deteriorare și poate favoriza dezvoltarea bacteriilor.

Vezi și De ce nu e bine să bagi pepenele roșu în frigider, de fapt. Descoperirea inedită făcută de cercetători

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.7 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *