Cât timp se poate păstra salamul în frigider. Greșeala pe care o fac multe persoane

Pe ce raft din frigider trebuie pusă carnea și produsele din carne
Cât timp se poate păstra salamul în frigider. Greșeala pe care o fac multe persoane

Pe lângă lista cu ingrediente care trebuie citită atunci când cumpără produse din carne sau brânzeturi, este foarte important să știm și cum trebuie depozitate acestea. Spre exemplu, cât timp se poate păstra salamul în frigider? Sunt detalii pe care toți oamenii trebuie să le știe pentru că sunt de mare ajutor.

Cât timp se poate păstra salamul în frigider

Valabilitatea alimentelor predispuse să se strice mai repede, cum sunt lactatele, brânzeturile și carnea, poate fi scurtată de temperaturile ridicate. Acest lucru se întâmplă mai ales vara, însă în orice alt anotimp trebuie să ai grijă cum și unde depozitezi mâncarea, acordând o mare atenție inclusiv raftului din frigider pe care o așezi.

Așadar, salamul trebuie păstrat în ambalajul lui și trebuie consumat în decursul a cinci zile de la desfacere. Dacă vrei să îl păstrezi proaspăt, acesta poate fi uns cu unt pe partea tăiată. În cazul salamului uscat, acesta poate fi pus în apă rece pentru 30 de secunde, iar ulterior vei observa să se curăță mai ușor. De asemenea, salamul mai poate fi depozitat sub formă de felii, în casolete, în frigider.

La ce temperatură se păstrează carnea și produsele din carne

Potrivit specialiștilor, carnea și produsele din carne trebuie depozitate pe raftul de jos al frigiderului, acolo unde este o temperatură cuprinsă între 0 și 2 grade Celsius.

Cum se păstrează cașcavalul la frigider

Când vine vorba de brânzeturi, cașcavalul reprezintă unul dintre alimentele preferate ale multor oameni. Foarte important este să alegem unul de calitate și să știm să îl păstrăm corespunzător. Specialiștii spun că trebuie păstrat la o temperatură de 12 grade Celsius. Dacă cumperi mai multe tipuri de cașcaval, este important să fie ținute separat pentru a evita amestecul de arome, gust și miros. În cazul cașcavalului cu mucegai, acesta trebuie să stea departe de orice alt tip de brânzeturi deoarece mucegaiul poate trece și la ele, în frigider.

Cașcavalul trebuie acoperit atunci când este depozitat în frigider, din două motive. Acesta absoarbe foarte repede alte mirosuri și se usucă dacă nu este acoperit. În cazul în care ambalajul original s-a rupt, poate fi învelit în hârtie alimentară, dar în care trebuie făcute câteva găuri.

Pentru brânză situația este mai diferită. Aceasta nu trebuie lăsată pe farfurie în frigider, însă nici în ambalajul în care am cumpărat-o de la magazin. Fiecare felie de brânză trebuie împachetată în hârtie de copt sau hârtie cerată. Hârtia îi permite să aibă aer atât cât e necesar. Nu este recomandată folia de plastic deoarece din cauza ei brânza va prinde un miros neplăcut.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *