Untul nu lipsește din nicio bucătărie! Acest aliment este consumat des dimineața pe pâine, simplu sau în diverse combinații. Totuși, multe persoane se întreabă când ar trebui păstrat acest produs la frigider după ce pachetul a fost deschis. Iată ce spun specialiștii!
Untul este un aliment făcut din grăsimea extrasă din lapte și este unic printre produsele lactate datorită conținutului său foarte mare de grăsimi. Acesta se folosește la prepararea diverselor preparate delicioase. Multe persoane îl depozitează la rece, însă atunci când se întărește, devine greu de întins pe pâine.
În plus, mulți nu știu că untul trebuie păstrat la temperatura camerei și nu la frigider. De obicei, atunci când se strică, acesta capătă un miros urât și își schimbă culoarea. Însă dacă se înmoaie puțin nu este nicio problemă, acesta mai poate fi consumat.
Experții susțin că poate dura între câteva săptămâni și un an până ca untul să se strice, în funcție de temperatura locului de depozitare.
Așadar, untul rezistă aproximativ 6-9 luni în frigider, iar dacă pe ambalaj este înscrisă data limită de consum, atunci va rezista cel puțin o lună după această dată, asta dacă a fost depozitat corespunzător. Dacă ambalajul a fost deschis, untul mai poate fi consumat maxim 2 săptămâni.
Pe de altă parte, untul nesărat, bătut sau crud, nepasteurizat este cel mai bine păstrat la frigider pentru a minimiza șansele de creștere a bacteriilor. Untul sărat va rămâne proaspăt mai mult timp dacă îi ții în frigider pentru că refrigerarea încetinește procesul de oxidare. El mai poate fi ținut și în congelator.
Citește și: 10 rețete ușoare și rapide de făcut la cuptorul cu microunde. Sunt ideale pentru masa în familie