Sarmalele se numără, fără îndoială, printre preparatele tradiționale preferate de români pentru masa de Crăciun sau de Anul Nou. Multe gospodine le pregătesc încă din seara de Ajun pentru că sunt convinse că acestea rezistă, fără probleme, la rece până în noaptea dintre ani. Dar care este realitatea de fapt? Iată cât timp se pot păstra sarmalele în frigider!
În perioada dintre Crăciun și Revelion, românii se bucură de familie și de vizita celor dragi. Și după cum se știe deja, musafirii trebuie întâmpinați cum se cuvine, iar preparatele tradiționale nu trebuie să lipsească niciodată de pe masă.
Printre bunătățile pe care gospodinele le pregătesc se numără, bineînțeles, și sarmalele. Acestea sunt extrem de delicioase, sățioase și, dincolo de asta, se spune că ele se pot păstra zile întregi la frigider.
Contrar a ceea ce se spune, sarmalele nu pot fi ținute la nesfârșit în frigider. Acest preparat cu termenul de valabilitate expirat poate produce grave probleme de sănătate. De aceea, este foarte important ca el să fie consumat în timp util, adică în cinci sau șase zile de la preparare.
În cazul în care se depășește acest termen, carnea se alterează și consumată poate provoca o toxiinfecție alimentară nedorită. Dar, dacă totuși ai gătit foarte multe sarmale, nu uita că le poți păstra în siguranță în congelator. Acolo, ele pot să reziste chiar și câteva luni de zile.
Te-ar mai putea interesa și Cât se fierb sarmalele pe aragaz. Trucul gospodinelor pentru o savoare aparte!
Sarmalele se introduc în frigider imediat după ce s-au răcit. Această regulă este foarte importantă, mai ales pe timpul verii când temperaturile ridicate pot strica foarte rapid mâncarea.
Înainte de a pune preparatul la rece, el se introduce într-o caserolă care se închide etanș. Astfel, aerul nu va pătrunde absolut deloc în recipient. În cazul în care sarmalele au stat la congelator, ele trebuie dezghețate la frigider, nu la temperatura camerei pentru că se vor strica mult mai repede.
Te-ar mai putea interesa și Câtă ceapă se pune la 1 kilogram de carne pentru sarmale. Secretul pentru a ieși super gustoase pentru masa de Crăciun!