Șnițelele se numără printre cele mai gustoase preparate culinare, fiind atât pe placul celor mari, cât și al celor mici. Atunci când prepari șnițele, trebuie să ții cont de câteva trucuri pentru a ieși perfecte. Cât timp se prăjesc șnițelele de pui ca să iasă crocante și ce să faci cu carnea înainte de a le pune în tigaie.
Carnea de pui este cea din care se prepară cel mai adesea șnițele, fiind mai fragedă decât cea de porc sau de vită. De obicei este ales pieptul de pui pentru a face șnițele din el, însă poți opta și pentru pulpe dezosate. Carnea se filetează cu un cuțit bine ascuțit, însă nu foarte subțire. Bucățile din care urmează să faci șnițele trebuie să aibă o grosime de 5-6 milimetri.
Dacă bucățile de carne sunt prea groase, le poți bate cu un ciocan de șnițele pentru a le subția. Acoperă-le cu folie alimentară înainte de a le bate, pentru a nu distruge fibra cărnii. De asemenea, ai grijă să nu filetezi carnea prea subțire, pentru că atunci șnițelele vor ieși uscate.
Înainte de a trece carnea prin făină, ou și pesmet, o poți pune la marinat timp de o oră. Fă un amestec din puțin lapte și condimente și toarnă-l peste carne. Aceasta se va frăgezi și va rămâne suculentă atunci când o prăjești.
După ce carnea s-a marinat, poți prepara șnițelele. Trece fiecare bucată de carne prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin pesmet, astfel încât să fie acoperită uniform. Ține cont că acest pas trebuie făcut exact înainte de prăjire. Nu este recomandat să lași carnea învelită în pane să stea mult timp, pentru că se va usca.
Citește și: Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele. Este cel mai bun, multe gospodine nu știu asta
Pune ulei într-o tigaie pe foc, iar când este încins adaugă 2-3 șnițele, în funcție de dimensiunea acestora și de diametrul tigăii. Șnițelele de pui se prăjesc la foc mediu spre mare, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Carnea de pui nu are nevoie de mai mult timp pentru a se găti. Dacă lași șnițelele la prăjit prea mult timp se pot usca și nu vor avea gustul pe care ți-l dorești. De asemenea, nu trebuie să fie prăjite la foc mic, pentru că se vor îmbiba cu ulei.
Un truc pentru a obține șnițele extra-crocante este să folosești fulgi de porumb mărunțiți în loc de pesmet sau un amestec de fulgi de porumb și pesmet. După ce s-au gătit, șnițelele vor fi scoase pe o farfurie tapetată cu prosoape de bucătărie, care vor absorbi excesul de ulei.