Cât timp se țin vinetele la cuptor, de fapt. Secretul pentru o coacere perfectă

Cum să le pregătești pentru a avea gust nemaipomenit
Cât timp se țin vinetele la cuptor, de fapt. Secretul pentru o coacere perfectă

Vara este sezonul multor legume! Vinetele se numără printre cele mai cumpărate din piețe și supermarket, atât pentru consum pe timpul verii, cât și pentru pus la păstrare în diferite moduri, pentru iarnă. De cele mai multe ori, vinetele sunt coapte apoi pregătite pentru consum. Tu știi cât ar trebui să ții vinetele la cuptor?

Cum se coc vinetele. Sfaturi cu pașii pe care trebuie să îi urmezi

Mai întâi de toate asigură-te că alegi vinete proaspete, coapte, de dimensiuni similare. Vinetele bune pentru copt sunt cele de dimensiuni mai mari, care au coaja lucioasă și închisă la culoare. Spală-le bine cu apă rece și șterge-le cu un șervet. Folosește apoi o furculiță sau un cuțit și fă câteva tăieturi superficiale în coaja vinetelor. Acestea vor permite aburului să se elibereze în timpul coacerii și va împiedica vinetele să plesnească.

Preîncălzește apoi cuptorul la o temperatură de 200-220 de grade Celsius. Pune vinetele pe o tavă sau direct pe grătar în cuptorul preîncălzit. Lasă-le la copt pentru aproximativ 40-45 de minute sau până câd coaja devine încrețită și moale, iar interiorul se înmoaie. Întoarce-le și verifică-le periodic, pentru a te asigura că se vor coace uniform. Dacă alegi să așezi vinetele direct pe grătarul cuptorului, pune dedesubt, o tavă tapetată cu hârtie de copt astfel să eviți ca zeama să se scurgă în cuptor.

Ce faci după ce s-au copt vinetele

Atunci când vinetele sunt coapte, scoate-le din cuptor i lasă-le să se răcească puțin. Pune-le într-o caserolă de sticlă cu capac. Vei vedea că așa se vor curăța mai ușor vinetele. Îndepărtează apoi coaja ușor, folosind o lingură sau pur și simplu cu mâinile. Pune la scurs vinetele curățate, într-o strecurătoare de plastic sau pe un tocător de lemn, puțin înclinat. Poți să le stropești cu puțină zeamă de lămâie și sare. Acest truc va ajuta vinetele să capete culoarea albă și să elimine gustul amar.

Cum poți consuma vinetele coapte

Există multe rețete de vinete. Ele pot fi servite în diverse rețete de la salate, la antreuri sau diferite sosuri. Poți să le asezonezi cu ulei de măsline, ceapă tăiată fin și condimente, în funcție de preferințele tale.

Vezi aici – Idei de mâncăruri cu vinete. Rețete și trucuri de aur din bucătărie pentru preparate delicioase, ușor și rapid de realizat

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *