Friptura de vită este una din preparatele tradiționale și rafinate pe care le putem pregăti. În special, friptura de vită la cuptor este o opțiune populară, care ne oferă o experiență culinară extraordinară. Dacă dorești să obții o friptură fragedă și savuroasă, continuă să citești și vei descoperi pașii esențiali și secretul prin care să alegi cea mai bună carne de vită.
Cum prepari o friptură fragedă de vită la cuptor
Friptura din carne de vită este deosebit de gustoasă, dar poate fi și un dezastru dacă nu știi cum să o prepari. Prepararea unei fripturi fragede de vită depinde de segmentele de carne folosite. De exemplu, mușchiul și fileul sunt bucăți de carne mai fragede, în timp ce bucățile mai fibroase, cum ar fi pulpa sau pieptul, sunt mai dure și necesită o pregătire mai atentă.
Pentru friptura de vită la cuptor, se poate folosi aproape orice parte din vită, dar pentru o textură fragedă este nevoie să știi câteva mici secrete. Iată câteva reguli de bază pentru prepararea unei fripturi fragede de vită:
- Alegeți o bucată mare de carne, astfel încât va fi mai ușor să preveniți uscarea acesteia și veți obține o friptură fragedă. De asemenea, este important să alegeți o carne de vită de calitate superioară. Carnea tânără și de calitate superioară, cum ar fi mușchiul sau fileul, sunt cele mai bune opțiuni.
- Pentru a vă asigura că friptura de vită este coaptă uniform, este important să păstrați carnea la temperatura camerei. Lăsați carnea să se odihnească două ore înainte de coacere.
- Condimentați carnea cu sare și piper după gust și un amestec de condimente. Presărați condimentele pe ambele părți ale fripturii pentru a vă asigura că are un gust delicios.
- Asigurați-vă că utilizați o tavă termorezistentă în timpul coacerii fripturii pentru a vă asigura că este coaptă uniform.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Vezi și Singurul aliment care are mai multă vitamina C decât lămâia. Nutriționistul Mihaela Bilic l-a dezvăluit
Temperatura de coacere
- Coaceți friptura la 200 °C , pentru 20 de minute, pentru a sigila sucurile în interior, apoi reduceți temperatura la 180°C și coaceți încă 30-45 de minut.
- În medie, pentru fiecare jumătate de kilogram de carne, se coace timp de aproximativ 20-30 de minute în cuptorul preîncălzit.
- Sigilarea bucății de carne se poate face și în tigaie: prăjiți carnea, timp de 3-4 minute, pe fiecare parte, apoi o dați la cuptor.
- Pentru o friptură medie, gătiți carnea la o temperatură internă de aproximativ 63-71 °C . Pentru a măsura temperatura, folosiți un termometru alimentar care poate fi introdus în partea cea mai groasă a cărnii. Un alt truc pentru ca friptura să fie fragedă, este să introduceți în cuptor, în primele 30 de minute, un vas cu apă.
- După ce ați terminat de copt friptura, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se odihnească timp de 10-15 minute, acoperită cu folie de aluminiu, înainte de a o tăia. Acest lucru va permite sucurilor să se distribuie uniform în friptură și va ajuta la menținerea frăgezimii și suculenței.
Vezi și Greșeala pe care mulți români o fac la micul dejun. Obiceiul poate aduce câteva kilograme în plus, nutriționistul spune clar ce trebuie evitat
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!