Păstrăvul gătit la cuptor este ideal pentru o cină ușoară. Consumul de păstrăv poate fi sănătos, deoarece este o sursă bună de proteine, acizi grași omega-3 și vitamine și minerale esențiale. Proteinele sunt importante pentru dezvoltarea și repararea mușchilor și a țesuturilor corpului.
Cum se prepară păstrăvul marinat la cuptor?
Păstrăvul conține aproximativ 20 de grame de proteine la 100 de grame de pește. Este important să rețineți că modul în care este preparat păstrăvul poate afecta nutrienții și sănătatea. Gătirea la aburi, la grătar sau la cuptor sunt opțiuni sănătoase de preparare, în timp ce prăjirea adaugă grăsimi nesănătoase. Dacă dorești să pregătești o rețetă, simplă dar deosebit de gustoasă, de păstrăv, citește în rândurile următoare cum se procedează.
Vezi și Gospodinele istețe țin mereu peștele în lapte cel puțin o oră înainte de a-l găti. Efectul nebănuit
Curățarea păstrăvului
În primul rând, dacă ai cumpărat un păstrăv întreg, necurățat, va fi nevoie să cureți bine peștele. Uite cum poți curăța păstrăvul:
În perioada postului, găsirea unor rețete gustoase, hrănitoare și rapide poate deveni o adevărată provocare. Totuși, bucătăria plant-based oferă o varietate de preparate savuroase, iar…
Sparanghelul este una dintre cele mai rafinate și sănătoase legume, dar este prea puțin folosit în bucătăria românească. Cu un gust dulceag, o textură crocantă…
- Spală păstrăvul cu apă rece pentru a îndepărta eventualele impurități.
- curăță solzii, în sens invers, cu un cuțit bine ascuțit.
- Utilizează un cuțit ascuțit pentru a tăia de-a lungul liniei laterale a păstrăvului, începând de la cap și mergând către coadă. Acest lucru ar trebui să deschidă păstrăvul în două jumătăți.
- Scoate cu atenție intestinele, rinichii și orice alte organe interne din cavitatea abdominală a păstrăvului. În general, este mai ușor să folosești pentru acest lucru, degetele sau o linguriță mică.
- Clătește păstrăvul cu apă rece pentru a îndepărta orice reziduuri.
Ingrediente necesare pentru păstrăv marinat la cuptor
Păstrăvul, indiferent cum îl preparați, are un gust deosebit dacă îl ungeți cu un sos preparat din ulei, usturoi, zeamă de lămâie, mărar și pătrunjel verde.
- 1 păstrăv
- 30 grame unt
- 2 căței de usturoi
Pentru sos
- 2 căței de usturoi
- zeama de la o lămâie
- mărar, pătrunjel verde
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper
Cum se prepară:
- cu ajutorul unui blender vertical, zdrobește și amestecă toate ingredientele pentru marinată.
- unge peștele, la interior și la exterior, cu sosul format. Lasă-l deoparte pentru 15 minute până se pătrund aromele.
- păstrăvul are carnea fragedă, din acest motiv nu se coace mai mult de 15- 20 de minute la cuptor, la temperatura de 170 de grade.
- Servește păstrăvul cu mămăliguță fierbinte și cu mujdei de usturoi și smântână.
Vezi și Cât se ține peștele pe grătar. Secretul pentru un preparat delicios
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!