Cât trebuie fiartă carnea de pui pentru a fi fragedă și a o folosi în diverse rețete. Carnea de pui este una dintre cele mai apreciate. Existe sute de rețete culinare, care au la baza lor carnea de pui și sunt foarte gustoase. Pentru a găti carnea de pui corect, trebuie să știți cât timp să o fierbeți, mai ales că este știut faptul că aceasta fierbe mai repede decât cea de porc sau vită. Iată mai jos, cât trebuie fiartă carnea de pui.
Spre deosebire de puiul de țară, crescut la curte, puiul cumpărat din comerț fierbe mai repede. Sunt puțini cei care iau în considerare acest amănunt. În trecut, bucătarii aveau cunoștințele necesare pentru a alege puiul potrivit pentru supe, ciorbe, tocane, pui prăjit sau diverse mâncăruri cu pui. Iată cât trebuie fiartă carnea de pui.
Unul dintre secrete este să fierbeți puiul întreg, mai ales dacă vreți să faceți supă. Veți obține echilibrul perfect dintre grăsime și aromă. Nu fierbeți puiul foarte mult. Pielea, carnea și colagenul puiului cedează rapid la căldură. Gătirea mai scurtă menține supa limpede.
Păsările au oase ușoare, goale, cu foarte puțină măduvă și nu trebuie să le gătești mult timp.
Fierberea fiecărei molecule de proteine din oasele animalelor este un pas-cheie în prepararea unor supe tradiționale.
Puțini sunt cei care știu că puiul se fierbe la apă rece. Dacă puneți puiul în oală când apa este deja în fierbere, carnea se poate altera. Adăugați o ceapă întreagă curățată, pentru gust, pe care o puteți scoate după ce fierbe 20-30 de minute.
„E bine să sărezi apa în care fierbi puiul pentru ciorbe și supe, asta pentru ca spuma să nu se împrăștie și să o poți aduna mai rapid și mai ușor. E bine să fierbi carnea pentru supe și ciorbe separat, ca spuma care se adună să nu rămână în preparat, ea fiind plină de toxinele de la pui”, este recomandarea bucătarului profesionist.
Este bine ca atunci când începe să se formeze o spumă, în timpul fierberii, să o îndepărtați. Faceți asta cu o paletă. Puteți toca bucățele carnea de pui și apoi să o adaugați în supă sau ciorbă.
Pui de ţară (ce părţi vă plac)
Puiul se pune la fiert cât mai mult, aproximativ 1 oră ca să se frăgezească bine carnea. În general, puiul de țară fierbe mai greu decât cel cumpărat din comerț. Grăsimea se ia de câteva ori odată cu spuma pe care o lasă puiul.
De asemenea, puiul de țară își va lăsa mai multă grăsime în timpul fierberii. Curățați și tăiați legumele cât timp se fierbe puiul. Morcovul se poate da prin răzătoare, celelalte se taie cubuleţe. Când s-a fiert puiul bine adăugați legumele.
După aproximativ 10 minute se adaugă şi orezul, spălat foarte bine înainte de a fi pus. Apoi, se pune sare sau delikat după gust.
După 10 minute se pun bulionul şi borşul. Borşul este bine să îl daţi într-un clocot înainte să îl puneţi. Se mai lasă pe foc până fierb toate legumele bine şi se adaugă boia dulce. C 2 minute înainte de a opri focul, adăugați verdeață. Leușteanul verde dă un gust genial ciorbei.