Cât trebuie să fiarbă ouăle de Paşte, pentru ca ele să iasă perfect, pe placul vostru. Modul de fierbere a ouălor diferă, în funcție de preferințele fiecărei persoane. În timp ce unii le preferă moi, alții le preferă foarte tari sau medii. Pentru a vă lămuri care este timpul de fierbere pentru a ieși așa cum vă doriți, vă prezentăm mai jos câteva trucuri esențiale ca ouăle să nu se spargă.
Dacă vă plac ouăle de Paște, trebuie să știți cât timp să le fierbeți pentru care acestea să iasă pe placul vostru. Oul poate fi tare, moale sau mediu.
De multe ori se întâmplă să constatați că gălbenușul oului fiert nu este galbenul la care vă așteptați, ci unul verzui. Există și o explicație pentru asta. Ei bine, este rezultatul dintre sulful existent în albuş şi fierul din gălbenuş, reacţie care apare atunci când oul este fiert prea mult.
De cele mai multe ori, ouăle de Paște se fierb aproximativ 10 minute, pentru a ieși tari. De asemenea, contează și câte ouă puneți în oală la fiert. În cazul în care aveți mai mult de cinci, nu uitați să îl lăsați un minut în plus la fiert.
Potrivit tradiţiei, oul roşu de Paşte sfinţit la biserică trebuie păstrat până anul viitor. În următorul an, acesta se sparge, iar dacă este gol interior înseamnă că nu veți avea parte de prea mult noroc. Dacă acesta este plin, veți avea o viață liniștită.
În Moldova, se spune că este bine să păstrezi un ou roșu timp de 40 de zile după Paște. Dacă îl spargi după 40 de zile și nu miroase urât, înseamnă că vei avea un an bun.