Ciorba de perișoare este una dintre mâncărurile tradiționale îndrăgite în bucătăria românească. Aromele bogate, textura delicată a perișoarelor și prospețimea legumelor creează o explozie de gusturi cu fiecare lingură pe care o savurăm. Însă ciorba de perișoare nu este un preparat tocmai ușor de gătit, mai ales pentru cei fără prea multă experiență în bucătărie. Trebuie să cunoști anumite secrete, pentru ca rezultatul final să fie cu adevărat savuros. Iar unul dintre lucrurile estențiale pe care trebuie să le știi se referă la cantitatea de apă care se folosește la ciorba de perișoare. Iată câtă apă se pune, de fapt.
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai populare mâncăruri servite la felul întâi. Există nenumărate rețete de ciorbă de perișoare, însă unul dintre cele mai importante aspecte, indiferent pe care dintre ele alegi să o gătești, este cantitatea de apă folosită.
Așadar, îți prezentăm astăzi una dintre cele mai gustoase rețete de ciorbă de perișoare, care cu siguranță îți va aminti de copilărie.
Pentru ciorba:
Pentru perisoare (aproximativ 40 bucati):
Se spală bine legumele. Se toacă mărunt păstârnacul, morcovul, ardeiul gras și ceapa. Se pun la călit în puțin ulei și se adaugă apoi apa caldă peste ele. Acoperă și lasă să fiarbă.
Citește și: Secretul pentru cea mai bună ciorbă de perișoare. Ce să faci neapărat ca să nu se sfărâme perișoarele
Între timp, trecem la prepararea perișoarelor. Amestecăm carnea de porc cu cea de vită, adăugăm sare și piper după gust, apoi punem oul, pesmetul, pătrunjelul tocat mărunt, ceapa tocată și orezul. Se amestecă totul forate bine, astfel încât compoziția să se omogenizeze.
În alt vas se pune apă rece, necesară pentru a putea forma biluțele de carne. Cu mâinile umezite modelăm perișoarele în forma unei nuci. Se procedează astfel cu toată compoziția. După ce ai terminat acest pas, pune perișoarele în oala în care fierb legumele. Lasă-le la fiert aproximativ 30 de minute și apoi adaugă pasta de ardei și bulionul. Lasă totul să fiarbă încă 10 minute, după care stinge focul. La final, adaugă leușteanul și pătrunjelul tocate și te poți bucura ulterior de o delicioasă ciorbă de perișoare.
Poftă bună!