Câtă apă se pune la o pungă de mucenici. Idei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți

Puține gospodine cunosc acest detaliu!
Câtă apă se pune la o pungă de mucenici. Idei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți

Pe data de 9 martie, românii celebrează Sfinții 40 de Mucenici. Încă de la primele ore ale dimineții, femeile duc la biserică mucenici, apoi împart la rude și vecini, pentru pomenirea celor trecuți în neființă. Însă, în zona de sud a țării se prepară mucenicii fierți. Câtă apă se pune la o pungă de mucenici? Ei bine, puține gospodine știu răspunsul. Așa nu vei da niciodată greș!

Ce cantitate de apă se adaugă la o pungă de mucenici

În România, gospodinele prepară două tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Primii arată ca un colac cu miez de nucă şi miere, iar cei muntenești sunt fierți în apă cu mirodenii şi nucă. În rândurile de mai jos îți dezvăluim secretul mucenicilor muntenești.

Multă lume nu știe câtă apă se pune la o pungă de mucenici. Aceasta este o întrebare frecventă în cazul celor care doresc să pregătească această rețetă tradițională potrivită pentru sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici. Ei bine, ca regulă generală, la o pungă de mucenici din comerț se adaugă nu mai puțin de trei litri de apă.

Rețetă de mucenici fierți cu nucă

Ingrediente

  • o pungă de mucenici
  • trei litri de apă
  • 500 de grame de zahăr
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • coajă rasă de la o lămâie
  • coajă rasă de la o portocală
  • un baton scorţişoară
  • o jumătate de linguriţă scorţişoară
  • o jumătate de linguriţă sare
  • 500 de grame de nucă măcinată mărunt
  • miere pentru servire

Te-ar mai putea interesa și Mucenici fierți în lapte. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se pune apa la fiert împreună cu zahărul, coaja de lămâie şi portocală, batonul de scorţişoară, esenţa de vanilie şi sarea. Oala se lasă pe foc până când se topeşte zahărul.

Ulterior, se strecoară coajă rasă de la lămâie și portocală. Mai departe, oala se pune din nou pe aragaz și se pun mucenicii. Atenție! Nuca nu se adaugă niciodată în timp ce compoziția se fierbe, deoarece zeama se va înnegri.

Mucenicii se lasă la fiert circa o jumătate de oră, după care se lasă să se răcească. La final se presară deasupra nuca măcinată și scorțișoară. Mucenicii se pot servi atât calzi, cât și reci, în funcţie de preferinţe. Spor la treabă!

Te-ar mai putea interesa și Mucenici de post pufoși. Ingredientul care îi face aromați și savuroși, ce trebuie să adaugi neapărat!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *