Este obținut din struguri, are un gust delicios, o aromă deosebită și este îndrăgit atât de cei mici, cât și de cei mari, Da, ai ghicit! Este vorba despre must. Această băutură se prepară toamna în aproape toate gospodăriile de la țară și toată lumea știe că aspirina o împiedică să fermenteze. Doar gospodinele desăvârșite ştiu, însă, ce cantitate se adaugă.
Nu mai este un secret că mustul este o băutură delicioasă, care se obține prin stoarcerea strugurilor. Termenul de ”must” provine din limba latină ”vinum mustum” și înseamnă ”vin tânăr”.
Această băutură se consumă în aproape toată lumea, dar românii sunt înnebuniţi după ea. Toamna, aceştia o prepară pentru a o savura, însă unii întâmpină o mare problemă. Mai exact, băutura ajunge să li se fermenteze.
Pentru a evita această problemă neplăcută, gospodinele iscusite îţi spun care este ingredientul secret care împiedică mustul să fermenteze. Concret, pentru a opri fermentarea, mai ales atunci când temperaturile sunt destul de ridicate, este indicat să pui, în recipient, aspirină.
Da, ai auzit bine! Se pare că acest medicament banal pe care oricine îl are în casă poate preveni fermentarea băuturii tale preferate! Acum, însă, apare întrebarea: câtă aspirină se pune la must? Vezi răspunsul mai jos.
Gospodinele desăvârșite susțin că o singură pastilă de aspirină poate să împiedice fermentarea unui litru de must prospăt și bine stors. Mai mult decât atât, ea poate să facă băutura noastră preferată mai delicioasă și mai aromată.
Totuși, dacă nu ai acest medicament în casă, află că mai poți apela la o tehnică. Mai exact, poți apela la ajutorul hreanului, pe care mai mult ca sigur îl ai în bucătărie. Tot ceea ce trebuie să faci este să dai rădăcinoasa prin răzătoarea mică, apoi să o amesteci cu must. Aşa eşti sigur că băutura ta va rezista mai mult timp.