Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, indiferent de anotimp. Ți s-a făcut poftă de o porție? Ei bine, tot ce trebuie să faci este să ţii cont de cantitățile pe care le folosești pentru ca preparatul să iasă ca la carte. Iată câtă carne trebuie la 100 de sarmale. Gospodinele iscusite au dezvăluit secretul!
Românii iubesc sarmalele, însă preparatul este extrem de îndrăgit și în alte țări, chiar dacă are cam multe calorii. Majoritatea gospodinelor, însă, fac o greașeală atunci când prepară sarmalele, și anume nu cântăresc ingredientele.
Prin urmare, puține sunt cele care știu să spună câtă carne se folosește, de fapt, pentru a obține 100 de sarmale. Află din rândurile de mai jos care este cantitatea perfectă.
Cantitatea de carne necesară pentru 100 de sarmale variază în funcție de mărimea acestora. Însă, pentru a obține o sarma medie, gospodinele iscusite susțin că vei avea nevoie de circa 30 de grame de umplutură, pregătită din carne, orez și ceapă.
În schimb, pentru a obține o sarma mai mică, vei avea nevoie doar de aproximativ 15 grame de umplutură. Prin urmare, pentru a pregăti între 70 și 200 de sarmale medii, ete necesar să folosești circa un kilogram și jumătate de carne de porc.
Citește și Cu ce se acrește varza dulce pentru sarmale. Ingredientul secret care schimbă tot gustul!
Acum că am aflat de câtă carne ai nevoie pentru a prepara 100 de sarmale, hai să aflăm și cum o cântărești corect. Ei bine, foarte important este să o cureți bine de oase și abia apoi să o așezi pe cântar.
Pentru sarmale, vei avea nevoie ca aparatul să indice 1,5 kilograme. În plus, este important de menționat că grăsimea se ia și ea în calcul. Mai departe, cântărește și orezul.
El trebuie să reprezinte circa 10% din cantitatea de carne utilizată pentru sarmale. Prin urmare, dacă ai adăugat un kilograme de carne, vei pune 100 de grame de orez, iar dacă ai folosit 1,5 kilograme de carne la 100 de sarmale, vei pune circa 150 de grame de orez.