Câtă ceapă se pune în salata de vinete, de fapt. Secretul gustului perfect, rețeta de care nu te vei mai sătura

Acesta este secretul unei salate de excepție
Câtă ceapă se pune în salata de vinete, de fapt. Secretul gustului perfect, rețeta de care nu te vei mai sătura

Salata de viente este, de departe, unul dintre preparatele preferate ale românilor. Când vine vorba de pregătitul acestui preparat, fiecare gospodină susține că rețeta ei este cea mai bună, însă nu toate știu și chiar greșesc atunci când vine vorba de un ingredient. În articolul următor vă vom explica, potrivit experiților bucătari, în ce proporție se adaugă ceapa în salata de vinete.

Câtă ceapă se pune, de fapt, în salata de vinete

Salata de vinete este una dintre preferatele românilor în anotimpul cald, dar nu numai. Variantele clasice ale salatei de vinete sunt cu ceapă și maioneză, însă, mai nou, există tot felul de combinații delicioase pe care ar trebui să le încercăm. Rămânem, însă, la rețeta de bază, căci astăzi îți vom dezvălui câtă ceapă trebuie să pui la acest preparat. Multe gospodine nu țin cont de recomandările maeștrilor bucătari și adaugă ingredientele după ochi.

Nimic mai greșit, spun bucătarii cu experiență. Proporțiile sunt foarte importante, pentru că influențează mult gustul final al preparatului. Pentru ca salata de vinete să aibă un gust de excepție, trebuie să ținem cont de cantități.

Așadar, potrivit marilor bucătari, la 1 kilogram de vinete este recomandat să adaugi o ceapă mică. Dacă dorești ca salata ta de vinete să aibă un gust mai intens, mai poți adăuga încă o ceapă, tot mică. Însă, ai grijă să nu exagerezi, pentru că riști să strici tot gustul salatei.

Rețetă pentru salata de vinete cu ceapă

-1 kg de vinete

-1 ceapă mică

-150-200 ml ulei de floarea soarelui

-sare/piper după gust

Se spală vinetele și se șterg bine, apoi se coc la cuptor timp de 1 oră și 25 de minute, la 150 de grade. După ce au trecut primele 30-35 de minute, vinetele se întorc pe partea cealaltă pentru a se coace bine pe toate părțile. Când sunt gata, se lasă la răcit într-un castron. După ce s-au răcit, se curăţă vinetele de coajă şi se spală bine, fără a se tăia cotorul. Vinetele curățate se pun la scurs timp de 30-45 de minute, după care se taie cotorul. Se toacă ceapa foarte mărunt. Vinetele sunt puse pe un tocător de lemn și se toacă foarte bine cu un cuțit de lemn.

Este important să folosești ustensile de lemn pentru a nu strica gustul vinetelor. După ce sunt tocate foarte bine, le pui în tigaie, peste uleiul încins. Se adaugă ceapa, sarea și piperul și se amestecă bine pentru a se încorpora cum trebuie ingredientele. Poți servi salata de vinete cum dorești.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *