Când vine vorba despre rețeta delicioasă a ardeilor umpluți, unul dintre secretele pentru un gust perfect este cantitatea potrivită de ceapă. Pontul prețios oferit de gospodinele de la țară este să folosești ceapă în cantitatea care să aducă un echilibru subtil de arome în umplutură, fără a domina sau a suprasolicita gustul ardeilor. Astfel, vei putea să te bucuri de savoarea autentică a acestei rețete tradiționale, dar totuși, trebuie să afli care este cantitatea ideală de ceapă pe care poți să o folosești.
Câtă ceapă se pune la ardeii umpluți
Ardeii umpluți sunt o mâncare tradițională și delicioasă, apreciată de marea majoritate a gurmanzilor. Pe lângă faptul că acest preparat se pregătește destul de ușor, el este extrem de delicios.
![Secrete de preparare a ardeilor umpluți](https://static.ego.ro/unsafe/640x360/smart/filters:contrast(5):format(webp):quality(100)/http://ego.ro/wp-content/uploads/2023/05/Secrete-de-preparare-a-ardeilor-umpluti.webp)
Așadar, vă informăm că gospodinele adaugă la 700 de grame de carne aproximativ 150 de grame de ceapă. Astfel, ceapa oferă un gust special preparatului dar și o tentă de dulceață, pe care nu ai putea să o obții cu un alt ingredient.
Citește și: Ardei umpluți cu brânză și ingrediente secrete. Rețetă delicioasă fără foc, ceva mai bun nu ai mâncat
Șnițelele sunt unul dintre cele mai apreciate preparate culinare, fiind ușor de preparat și extrem de gustoase. Cu toate acestea, obținerea unui șnițel perfect –…
O rețetă tradițională din Europa de Est revine puternic în atenția pasionaților de gătit: ciorba de sfeclă roșie. Această supă cu o culoare vibrantă și…
Ingrediente
- 10-12 ardei grași
- 700 de grame de carne tocată
- ½ de pahar de orez cu bobul rotund
- ½ de legătură de mărar
- ½ de legătură de pătrunjel
- 1 linguriță rasă de piper măcinat
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță paprika dulce sau iut
- 250 de grame de roșii pasate sau 200 ml. de bulion
- 1 linguriță de pastă de roșii
- 1 ou întreg sau doar 1 gălbenuș
- 3 frunze de dafin
Vezi și: Ardei umpluți de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop
Pentru sos
- 200 de ml. de bulion de roșii concentrat
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de făină
- frunză de dafin
- sare
- piper
- zahăr
Cum trebuie să procedezi
- Începeți prin a curăța ardeii de cotorul cu semințe, îndepărtând și nervurile din interiorul acestora.
- Apoi, spălați-i bine și lăsați-i să se scurgă.
- Într-un castron, puneți carnea tocată, fie de vită, fie de porc, sau o combinație a celor două.
- Mărunțiți ceapa și adăugați-o peste carne. Includeți și orezul, bine spălat și zvântat, pentru a elimina excesul de amidon.
- Adăugați sarea, piperul, paprika, pastă de roșii și verdețurile tocate.
- Dacă doriți să folosiți ou în umplutură, puteți adăuga un ou întreg sau doar gălbenușul, în funcție de preferințele dvs. Oul poate ajuta la legarea compoziției, dar dacă doriți o textură mai pufoasă, puteți să renunțați la el.
- Amestecați toate ingredientele bine, până când obțineți o compoziție omogenă.
- Umpleți ardeii cu această compoziție de carne și orez, fără a-i umple complet, având în vedere că orezul se va mai umfla în timpul fierberii. Așezați ardeii umpluți într-o oală potrivită, cu deschizătura în sus.
Te poate interesa și: Cum faci cei mai buni ardei umpluți la cuptor. Trucul secret care schimbă tot gustul, vor avea o savoare deosebită
- Într-un castron separat, fierbeți apa în clocot. Când apă fierbe, turnați-o cu grijă peste ardei astfel încât să-i acopere doar parțial.
- Adăugați puțină sare și foi de dafin. Pentru a menține ardeii sub apă în timpul fierberii, puteți așeza o farfurie deasupra lor.
- Adăugați roșiile pasate sau bulionul în apa fierbinte.
- Lăsați ardeii să fiarbă la foc potrivit până devin moi, timp de aproximativ 1 oră până la 1 oră și jumătate. Astfel, carnea și orezul se vor găti complet.
- Pentru sos, încălziți uleiul într-o crăticioară și adăugați făina. Amestecați rapid apoi, adăugați treptat 250 de ml din supa în care au fiert ardeii, asigurându-vă că este fierbinte.
- Sosul va începe să clocotească și să se îngroașe imediat. Adăugați bulionul (ideal să fie unul concentrat) și amestecați bine.
- Adăugați și frunzele de dafin și continuați să fierbeți sosul timp de 4-5 minute la foc mic.
- Potriviți gustul sosului cu sare, piper și zahăr (aproximativ 2 lingurițe de zahăr pentru a echilibra aciditatea roșiilor).
- Serviți ardeii umpluți calzi, stropiți cu sosul fierbinte și bucurați-vă de această delicioasă mâncare tradițională. Poftă bună!
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!