Câtă ceapă se pune la zacuscă de fapt. Trucul gospodinelor iscusite pentru un gust desăvârșit

Câtă ceapă se pune la zacuscă de fapt. Trucul gospodinelor iscusite pentru un gust desăvârșit

Metoda tradițională de preparare pentru zacuscă implică amestecarea gogoșarilor, ardeilor, vinetelor și roșiilor sau a pastei de roșii. Totuși, o problemă frecventă întâmpinată de gospodine este echilibrarea cantității de ceapă. Femeile din Moldova au împărtășit cum abordează această situație pentru a obține o zacuscă delicioasă.

Cum prepari o zacuscă uimitoare

Dacă nu ai avut încă ocazia să încerci rețeta tradițională de zacuscă, ar fi bine să ieși din zona ta de confort și să o pregătești. Aroma acestui preparat este absolut delicioasă și poți să-l savurezi nu doar pe timp de iarnă, ci și ca aperitiv sau pe felii de pâine proaspătă.

Rețeta clasică de zacuscă cere utilizarea unei varietăți de legume, de preferat coapte. Astfel, unul dintre aspectele care creează deseori dileme pentru gospodine este cantitatea de ceapă necesară, iar noi îți vom dezvălui imediat ce cantitate este nevoie să adaugi pentru a pregăti acest preparat tradițional.

Vezi și: Ce să adaugi la final în zacuscă pentru un gust mai bun. Toată familia îți va da nota 10

Câtă ceapă trebuie să adaugi la zacuscă

Conform recomandărilor gospodinelor din Moldova, pentru fiecare 25 de gogoșari sau ardei grași utilizați în rețetă, trebuie să adăugați 1 kilogram de ceapă, tocată fin și amestecată cu celelalte legume, deoarece această proporție va asigura un gust desăvârșit al preparatului.

În cele ce urmează, vă vom prezenta ingredientele necesare și pașii pentru a prepara zacusca conform rețetei tradiționale din Moldova. Cu siguranță, toată lumea va aprecia acest preparat clasic, dar totuși, atât de gustos.

Cum prepari zacuscă moldovenească

Zacuscă este, fără îndoială, un preparat delicios care ne duce cu gândul la arome autentice și bucate tradiționale. Chiar dacă poate părea puțin mai complicată în privința procesului de preparare, îți promitem că rezultatele sunt cu adevărat uimitoare.

Te poate interesa și: Zacuscă de vinete ca acum 100 de ani. Gospodinele de la țară păstrează rețeta asta cu sfințenie

Ingrediente

  • 25 gogoșari;
  • 25 ardei grași;
  • 1 kg ceapă;
  • 10 vinete mari;
  • 1 kg morcovi;
  • 2 kg roșii;
  • 1 litru ulei;
  • 3-4 foi dafin;
  • 1 linguriță piper boabe.

Ei bine, după ce ați pregătit ingredientele, trebuie să coaceți gogoșarii, ardeii și vinetele la flacără medie. După coacere, se curăță și se lasă la scurs.

Între timp, se spală și se toacă mărunt ceapa, care se călește cu grijă în ulei până devine translucidă. Apoi, legumele coapte se toacă și ele fin pentru a se integra perfect în compoziție.

Morcovii sunt dați pe răzătoarea mică și se înăbușă în uleiul încins, cu vasul acoperit, pentru aproximativ 10 minute.

Citește și: De ce iese zacusca amară, de fapt. Ingredientul care îi distruge gustul. Multe gospodine îl folosesc

Toate ingredientele pregătite se amestecate într-un vas de bucătărie mare, preferabil unul emailat. Zacusca se dă la cuptor, la foc mic, pentru a fierbe lent și a se îmbina aromele în mod armonios.

Pe parcursul procesului de gătire, zacusca este potrivită de sare, după gust. Se adaugă și foi de dafin și boabe de piper, pentru un plus de savoare.

Zacuscă fierbinte se toarnă cu grijă în borcane și se sterilizează pentru a ține și a nu se deteriora conținutul. De asemenea, vă recomandăm să depozitați borcanele într-un spațiu răcoros și întunecat, precum o cămară sau un beci, pentru a vă bucura de gustul autentic și aromat al acesteia în sezonul rece.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.1 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *