Câtă drojdie se pune la gogoși. Ce cantitate trebuie să folosești la 1 kg de făină

Câtă drojdie se pune la gogoși. Copiii iubesc gogoșile, însă preparatul este și preferatul celor mari, chiar dacă are cam multe calorii
Câtă drojdie se pune la gogoși. Ce cantitate trebuie să folosești la 1 kg de făină

Câtă drojdie se pune la gogoși, unul dintre cele mai apreciate preparate la români. Gogoșile se pot consuma simple, dar și umplute cu gem, cremă de ciocolată, sirop sau dulceață. Tot ce trebuie să faceți este să țineți cont de cantitățile pe care le folosiți pentru ca acestea să iasă perfect. Ce cantitate trebuie să folosești la 1 kg de făină.

Câtă drojdie se pune la gogoși pentru ca aluatul să crească suficient

Copiii iubesc gogoșile, însă preparatul este și preferatul celor mari, chiar dacă are cam multe calorii. Puțini sunt însă, cei care știu de câtă drojdie aveți nevoie pentru a obține cele mai pufoase gogoși. Aflați mai jos care este secretul unor gogoși perfecte. De asemenea, vă recomandăm o rețetă ușor de preparat, ce cu siguranță vă a surprinde.

Înainte de a vă apuca de gogoși, trebuie să știți că un rol important în rețetă îl are drojdia. Gogoșile se mai numesc și pancove și se prepară foarte simplu fiind practic imposibil să nu vă iasă bine.

Dacă vreți să preparați gogoșile cu drojdie uscată, puteți folosi un plic, la 500 de grame de făină. Un plic de drojdie uscată fiind exact 7 grame, ceea ce înseamnă că este cantitatea necesară pentru jumătate de kilogram de făină.

Astfel că, la 1 kilogram de făină, se vor pune două plicuri de drojdie uscată, adică 14 grame. În cazul făinii utilizate, pentru a avea gogoși cât mai pufoase, se recomandă ca făina să fie cea pentru cozonac, însă se poate folosi orice fel de făină.

Dacă folosiți pentru gogoși drojdie proaspătă, trebuie să folosiți un cub, la 1 kilogram de făină. În acest fel, veți obține gogoși pufoase și delicioase, cu doar 25 de grame de drojdie proaspătă.

Rețetă de gogoși

Ingrediente

  • 500 grame făină albă de calitate superioară
  • 300 ml lapte
  • 30 de grame unt la temperatura camerei
  • 30 de gr zahăr alb
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 2 ouă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • sare
  • ulei pentru prăjit gogoșile

Câtă drojdie se pune la gogoși. Mod de preparare

Puneți făina într-un castron încăpător, peste care veți adăuga aproximativ 9 grame de sare și le veți amesteca foarte bine. Adăugați zahărul și continuați să amestecați, pentru ca întreaga compoziție să se omogenizeze.

Se recomandă ca zahărul alb să fie înlocuit cu 4 plicuri de zahăr vanilat, pentru ca aroma gogoșilor să fie una mai intensă.

Încălziți puțin laptele și amestecați-l îpreună cu gălbenușurile de la cele două ouă, coaja de la lămâie, untul topit și drojdia. Amestecați toate aceste ingrediente foarte bine.

Turnați compoziția în bolul cu făină și omogenizați. Veți obține un aluat, pe care îl veți scoate pe masă și veți începe să îl modelați timp de aproximativ 10 minute.

Aluatul se va pune înapoi în castron, pe care îl veți acoperi cu o folie de plastic și îl veți lăsa să se odihnească timp de alte 10 minute. Țineți cont totuși, ca aluatul să nu dospească.

După trecerea celor 10 minute, împărțiți aluatul în 12 bucăți egale, fiecare parte fiind formată cu mâna, sub formă de bilă.

Toate acestea se vor face pe tăvile care au fost unse înainte cu ulei și pe care le veți acoperi cu folie de plastic. Aluatul poate să fie întins, iar gogoșile poate lua forma unui pahar sau cană.

Se vor lăsa la dospit pentru câteva minute, pentru a ieși mai rotunjoare la final. Puneți gogoșile în gratița cu ulei, numai după ce uleiul va fi bine încins. Astfel, veți efita ca gogoața să absoarbă mult prea mult ulei, în timpul prăjirii. La final, nainte de a le consuma, puteți adăuga zahăr pudră peste gogoși!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.7 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *