Câtă maioneză se pune în salata de vinete, de fapt. Salata de vinete este un aperitiv extrem de apreciat de români. Gustul special și intens ne duce pe mulți dintre noi cu gândul la copilărie. Cu maioneză sau fără, în funcție de preferințe, salata de vinete poate fi consumată în orice moment al zilei. Iar dacă este servită cu o felie de pâine caldă, alături de câteva felii de roșii, deja vorbim gusturi dumnezeiești.
Însă chiar dacă pare o rețetă simplă, salata de vinete, în special cea cu maioneză, are anumite secrete pe care nu toate gospodinele le cunosc. Data viitoare când faci salată de vinete, îți recomandăm să ții cont de acest truc și cu sigurnață vei fi uimită.
De regulă, maioneza se adaugă în salata de vinete pentru o aromă și o textură speciale, dar și pentru a o face mai deschisă la culoare. Dacă ești un fan al salatei de vinete cu maioneză, trebuie să știi acest secret: nu se pune foarte multă maioneză în salată. Este suficient să daugi doar două linguri în rețeta prezentată mai jos.
Pentru o salată de vine perfectă ai nevoie de următoarele ingrediente:
Vinetele se pot coace atât pe grătar, cât și la flacără. În cea din urmă variantă, ele vor ieși mai gustoase, însă vine la pachet cu un inconvenient: îți vei murdări destul de tare aragazul. În cazul în care faci cantități mari pentru a pune și la congelator, merită „deranjul” să le coci la flacără.
Coacerea pe gril este însă mai comodă, mai ales dacă avem de făcut o cantitate destul de mică.
Spală bine vinetele înainte de a le pune la copt și pune grătarul la încins. Coace vinetele pe fiecare parte și întoarce-le la fiecare 10 minute pentru uniformitate. Lasă-le la copt până când coaja lor devine neagră.
Decojește vinetele coapte și pune-le la scurs pe un tocător înclinat. Lasă-le să se scurgă minim jumătate de oră. Lichidul scurs este foarte amar. Cu cât stau mai mult la scurs, cu atât devin mai bune la gust.
Amestecă bine vinetele folosind mixerul de mână, până când devin pastă.
Ulterior, pune vinetele într-un vas de sticlă și adaugă peste ele uleiul, sarea, sucul de lămâie și ceapa. După care, amestecă-le bine.
Lasă salata la răcit în frigider cel puțin o oră înainte de servire.
Poftă bună!
Citește și: „Detaliul care îți arată dacă vinetele sunt coapte. La ce trebuie să te uiți prima dată”