Folosim pasta de dinți de două ori pe zi, așa cum medicii ne recomandă, însă te-ai întrebat vreodată care este cantitatea potrivit pentru o spălare? Câtă pastă se pune de fapt pe periuța de dinți? Află de mai jos care este cantitatea corectă.
Pentru o spălare pe dinți corect este necesar să punem pe periuță pastă cât un bob de mazăre. Prea multă pastă de dinți poate afecta dantura, afecțiunea numindu-se fluoroză – dinți cu aspect decolorant. Dr. Cheryl Watson-Lowry, dentist din Chicago, susține că pentru copii este necesară pastă de dinți fără fluor deoarece ei o vor înghiți, iar acest lucru este dăunător.
Igiena orală realizată așa cum ne sfătuiesc medicii reprezintă un adevărat ajutor pentru imunitate și pentru sănătatea generală a organismului nostru. Este indicat să schimbăm periuța, mai ales că aceasta poate strânge în timp miliarde de bacterii ce ne pot afecta dantura. Pentru a ne asigura că avem o dantură frumoasă și lipsită de afecțiuni este necesar să folosim o periuță de dinți potrivita pentru noi și să avem grijă să o înlocuim la trei luni.
„Este recomandat ca după ce folosim periuța de dinți să avem grijă ca aceasta să fie foarte bine clătită cu apă din abundență astfel încât să poată fi eliminată toată cantitatea de pasta de dinți de pe suprafața acesteia. Cu cât periuța de dinți este îmbibată în apă mai mult timp, cu atât este un mediu mai propice pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea, după clătirea periuței de dinți este indicat să o scuturăm foarte bine, în acest fel putem elimina surplusul de apă și putem grăbi uscarea acesteia. De asemenea, este necesar să așezăm periuța de dinți în poziție verticală pentru a permite scurgerea apei după fiecare utilizare”, explică specialistul în domeniu.
Merele sunt de ajutor atunci când ne dorim dinți mai albi. Acestea conțin acid malic, mai ales cele verzi, iar masticația lor sporește producția de salivă. Taie mărunt un măr până când vei obține o pastă și aplic-o pe dinți. Lasă să acționeze pentru cinci minute, apoi clătește.
Alte alimente care te ajută să ai dinții albi: ananasul, broccoli, țelina, lămâia, laptele, brânza și iaurtul. Consumându-le în mod regulat, acestea ajută atât la albirea dinților cât și la menținerea culorii albe a acestora.