Câtă sare se pune, de fapt, în ciorbă. Greșeala care îi poate strica gustul, e important să știi asta

Câtă sare se pune, de fapt, în ciorbă. Greșeala care îi poate strica gustul, e important să știi asta

Să dobândești măiestria de a adăuga sare corect în preparate în timp ce le gătești reprezintă, cu siguranță, una dintre competențele cheie în arta culinară.

Multe gospodine sunt familiarizate cu situația în care adaugă sare în mâncare „după ochi”. Cu toate acestea, se întâmplă adesea să punem prea multă sau prea puțină sare, iar rar reușim să găsim cantitatea potrivită pentru a obține gustul perfect.

Așa că, în arta gătitului, abilitatea de a măsura și de a adăuga sare corect în preparate devine o calitate esențială.

De ce mâncarea fără sare nu are gust

Probabil cu toții am observat că o mâncare fără sare nu are gust. Așa că este imposibil să nu-ți pui întrebarea cum îmbunătățește sarea gustul mâncării?

Motivul este că sarea servește ca un puternic potențiator al aromei, însă necesită un timp scurt pentru a-și dezvălui pe deplin magia, de aceea adăugarea sării în diferite etape ale pregătirii alimentelor este esențială pentru obținerea unui gust excelent.

De ce este bine sa pui sare in cuptor
 

Citește și: Nu mai pune sare peste castraveți. Mulți fac greșeala. De ce nu e bine, de fapt

De asemenea, există o varietate de tipuri de sare disponibile pe piață, iar cea mai comună este sarea de masă obișnuită. Această formă de sare este de obicei foarte prelucrată, trecând printr-un proces de măcinare intens, care elimină în mare parte impuritățile și urmele de minerale.

Totuși, problema cu această sare fină este că poate forma cocoloașe. De aceea, pentru a preveni acest fenomen, se adaugă agenți anti-aglomerare.

Sarea de mare, pe de altă parte, este obținută prin evaporarea apei de mare. Ea conține clorură de sodiu, dar poate conține și urme variate de minerale, precum potasiu, fier și zinc, în funcție de sursa și procesarea sa.

Însă, mai există un tip de sare și anume sarea de Himalaya, cunoscută pentru culoarea ei roz. Aceasta provine din Salina Khewra din Pakistan, iar nuanța ei rozalie provine adesea din cauza oxidului de fier.

Vezi și: Puține gospodine au auzit de trucul ăsta. De ce să pui mereu sare peste roșii înainte de a le găti. Marii bucătari l-au dezvăluit

Când poți adăuga sare în supă

Ei bine, sarea în mâncare are rolul de a intensifica, dezvolta și echilibra aromele, de aceea trebuie adăugată treptat în timpul gătitului. Sarea Kosher este cea mai recomandată opțiune datorită controlului facil al cantității și a capacității sale de a se dizolva eficient în alimente. De asemenea, îți recomandăm să ai sarea la îndemână pentru a o adăuga treptat în timpul procesului culinar.

Astfel, când pregătești o ciorbă sau o supă de casă, este recomandat să adaugi sare la legumele pe care le sotezi, nu în lichid, iar după ce preparatul este gata, este important să deguști și să ajustezi cantitatea de sare conform preferințelor tale. Acesta reprezintă modul ideal pentru a nu săra în exces, iar gustul ciorbei îți va bucura cu siguranță papilele gustative.

Câtă sare poți pune în mâncare

Este esențial să înțelegem cum să adăugăm corect sarea în mâncare, deoarece această acțiune poate face diferența între un preparat delicios și unul extrem de sărat sau insipid.

Supe, ciorbe, și sosuri: Pentru aceste preparate, recomandarea este de a adăuga aproximativ 1-1/2 lingurițe de sare kosher pe litru. Dacă utilizați sare de masă, se recomandă aproximativ 1-1/8 lingurițe pe litru. Este întotdeauna mai bine să începeți cu o cantitate mai mică de sare și să ajustați după gust

Te poate interesa și: Ce sare se pune la varza murată ca să reziste toată iarna. Secretul ca să se mențină crocantă și gustoasă

Carnea crudă, păsările de curte, peștele și fructele de mare: Îți sugerăm să adaugi între 3/4 și 1 linguriță de sare kosher pe kilogram. Dacă optați pentru sare de masă, puteți folosi între 1/2 și 3/4 lingurițe pe kilogram.

Sărarea apei pentru paste: Când fierbeți pastele, puteți adăuga aproximativ 1 linguriță de sare kosher (sau 3/4 linguriță de sare de masă) pentru fiecare litru de apă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *