Câtă sare se pune, de fapt, la murături. Trucul secret pentru un gust perfect

Află cum se dozează sarea corect la murături.
Câtă sare se pune, de fapt, la murături. Trucul secret pentru un gust perfect

Câtă sare se pune, de fapt, la murături, Murăturile care dau savoare gustărilor se fac din legume și fructe proaspete, oțet, condimente și ierburi întregi. Poți băga la murat majoritatea legumelor inclusiv castraveți, fasole verde, ardei, napi, morcovi sau sparanghel. Dacă se respectă ingredientele, proporțiile adecvate și rețeta, rezultatul este delicios.

Un alt ingredient esențial de care depinde tot procesul este sarea, cea mai veche tehnică de conservare. Tehnicile de a face murături pot varia cu mici diferențe, dar în esență saramura este nelipsită.

Câtă sare se pune, de fapt, la murături. Trucuri pe care e bine să le știi

Pentru a pregăti murăturile, legumele sunt înmuiate într-o saramură de 10% cu apă sărată timp de câteva zile, apoi se clătesc și se depozitează în oțet. Totodată, greutatea pe volum poate varia atunci când folosești sarea cu cristale de mărimi neregulate. Sarea de decapare este mai grosieră decât sarea de masă, de aceea dizolvarea poate dura mai mult. Iată trucul secret pentru un gust perfect.

O cantitate de 1 1/2 cană de sare cu cristale este egală cu aproximativ 1 cană de sare fină pentru conservare și murături, sau cu aproximativ 50% mai multă sare de decapare. Se recomandă măsurarea murăturilor fermentate în funcție de greutate: 1 cană de sare de conservare și o murătură înseamnă aproximativ 220 de grame de sare.

Două metode rapide de a face murăturile

Există în esență mai multe moduri de a pregăti murăturile acasă, dar iată două dintre cele mai cunoscute tehnici.

Murarea rapidă

Este un proces care este rapid și foarte simplu de realizat. Decaparea rapidă este o tehnică foarte simplă de a pune legumele într-o soluție de murat. Apoi trebuie să mai așteptați puțin și murăturile rapide, adică murăturile de la frigider vor putea fi păstrate de la câteva săptămâni până la câteva luni în frigider. Acest proces este cel mai potrivit pentru murăturile pe care știi că le vei mânca într-o perioadă scurtă de timp. În acest fel își vor pierde cruzimea cu cât rămân mai mult în saramură.

Metoda băii de apă clocotită

În acest proces, presupune ca borcanele cu alimente preparate să fie încălzite într-o baie de apă clocotită pentru o anumită perioadă de timp. Toate alimentele care sunt procesate corect și depozitate în mod corespunzător ar trebui să fie sigure pentru consum timp de un an. Odată ce borcanul cu murături a fost deschis, trebuie să fie pus la frigider ca orice alt aliment proaspăt.

Citește și cea mai bună rețetă de murături asortate, pas cu pas

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.6 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *