Dacă și tu te pregătești să prepari suc de roșii pentru sezonul rece, ai ajuns la locul potrivit. Află în rândurile de mai jos câtă sare se pune la un litru de suc de tomate. O greșeală făcută deseori de gospodine conduce la dezvoltarea de floare în cazul compoziției.
Când ai la îndemână mai multe roșii proaspete, o modalitate excelentă de a le conserva este transformarea lor în suc de roșii. Dacă vrei să faci suc de tomate pentru sezonul rece, poți să cumperi legumele și de la magazin sau din piață. Mai bine este însă să le recoltezi din propria ta grădină.
Sucul de roșii pregătit toamna pentru sezonul rece poate fi folosit la prepararea a diverse mâncăruri. Poate fi adăugat în supe sau ciorbe, poate fi folosit la lasagna și alte preparate delicioase. Nu strică nimănui să aibă în cămară câteva sticle sau borcane de suc de roșii.
Multe gospodine întâmpină o problemă comună, când vine vorba despre pregătirea sucului de roșii, anume câtă sare se adaugă în compoziție. Adevărul este că de multe ori sucul de tomate face floare din cauză că nu este adăugată suficientă sare.
Regula generală indică folosirea unei linguri de sare grunjoasă la un litru de suc de roșii. Ai grijă, în același timp, cât de des lași la fiert sucul de tomate. În funcție de cât de lung este intervalul de timp în care lași roșiile la fiert, consistența sucului devine mai mult sau mai puțin groasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
După ce recipientele cu suc de roșii sunt reci, trebuie depozitate într-un spațiu întunecos, în care temperaturile să fie scăzute. Recomandat este să le pui în beci sau în cămară.