Câtă sare se pune la un kg de carne pentru cârnați. Multe persoane fac greșeala, e important să știi asta

Află care este cantitatea ideală de sare pentru cârnații făcuți în casă
Câtă sare se pune la un kg de carne pentru cârnați. Multe persoane fac greșeala, e important să știi asta

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se pregătesc pentru gătirea celor mai bune bucate. De pe masa de Crăciun nu poate lipsi însă unul dintre cele mai adorate preparate: cârnații. Mulți români preferă să prepare cârnații în casă, după rețete tradiționale. Sarea este unul dintre ingredientele esențiale care se pun la cârnați. De aceea, pentru a nu risca să greșim rețeta este necesar să știm câtă sare se pune la un kg de carne pentru cârnați ca să iasă delicioși.

Cum faci cei mai buni cârnați de casă. Ingredientele pe care trebuie să le folosești

Sarea este ingredientul cel mai important în prepararea cârnaților. O cantitate pre mare de sare în compoziție va face ca preparatul să fie mult prea sărat, iar în cazul în care este folosită o cantitate prea mică de sare, cârnații nu vor mai avea un gust la fel de bun.

De aceea este foarte important să știm exact câtă sare trebuie adăugată în compoziția cârnaților.

Bucătarii cu experiență știu că, la cârnați, cantitatea ideală de sare este de 25 de grame la un kilogram de carne. Poți folosi și tu acest truc pentru a avea un preparat gătit ca la carte.

Citește și: „Câtă sare se pune la sarmale, de fapt. Greșeala majoră pe care o fac multe persoane

Câtă sare se pune la un kg de carne pentru cârnați. Rețeta tradițională

Pentru o rețetă absolut delicioasă de cârnați făcuți în casă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • usturoi;
  • mațe;
  • cimbru;
  • boia;
  • sare;
  • piper;
  • supă de oase sau vin

Mod de preparare

Se amestecă întreaga cantitate de carne tocată cu toate condimentele și usturoiul pentru un plus de savoare. Ulterior, peste amestec se adaugă supa de oase sau, pentru un gust diferit, poți adăuga un pahar cu vin.

Înainte de a adăuga umplutura, mațele trebuie să fie foarte bine curățate. Pune o pâlnie în capătul unui maț și fă un nod la celalalt capăt. Introdu compoziția, iar după acest pas trebuie să înțepi preparatul cu un ac subțire.

Ulterior, tot ce trebuie să faci este să lași cârnații la uscat pentru câteva zile. Cei care au posibilitate îi pot afuma la afumătoare.

Ce fel de carne folosim la cârnați

Atunci când preparăm cârnați de casă, alegerea cărnii este foarte importantă. În cazul în care alegi carnea nepotrivită, acest preparat riscă să iasă uscat și fad. De aceea, bucătarii cu experiență ne recomandă să alegem un tip de carne mai grasă, precum fleica sau ceafa. Ea joacă un rol extrem de important și va oferi un gust deosebit cârnaților.

De asemenea, specialiștii în domeniu spun că la prepararea cârnaților poate fi folosită și carnea amestecată de porc cu vită.

„Dacă vreți să faceți cârnați de casă trebuie să alegeți carne mai grasă gen fleică sau ceafă. Dacă alegeți pulpă puteți pune puțină grăsime, de preferat slănină de la porc. Se poate amesteca și carne de porc cu vită. Este necesar să fie carne mai grasă, deoarece atunci când îi afumați o parte din grăsime dispare și nu vreți să aveți cârnați seci. Carnea se toacă prin mașină și se amestecă foarte bine“, spune bucătarul Marian Toma.

Citește și: „Secretul pentru cea mai gustoasă carne la garniță. Cum trebuie prăjită carnea, de fapt

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.9 141 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *